11 Ιανουάριος 2015, 12:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιανουάριος 2015, 13:11

Αλέξης Τσίπρας: Θα παραμείνουμε στο ευρώ - Θα χτυπήσουμε τη λιτότητα

  • Αλέξης Τσίπρας: Θα παραμείνουμε στο ευρώ - Θα χτυπήσουμε τη λιτότητα
    O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του ομιλίας χθες στην Κόρινθο. Φωτ.: Βασίλης Ψωμάς ΑΠΕ - ΜΠΕ

Στο Κλειστό Γυμναστήριο Παραλίας στην Καλαμάτα μιλήσει απόψε στις 19.00 ο Αλέξης Τσίπρας.  Συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «Tέλος τα τζάκια και οι επετηρίδες» δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Realnews.

Στη συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνει: «Υπουργοί θα γίνουν οι ικανότεροι και οι εντιμότεροι για να διαχειριστούν τις τύχες του λαού. Η κυβέρνηση θα είναι όλων των Ελλήνων και όχι μιας παράταξης». Σε άλλα σημεία της συνέντευξής του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Θα παραμείνουμε στο ευρώ και θα πρωτοστατήσουμε στον αγώνα ενάντια στη λιτότητα. Σκοπεύουμε να πληρώσουμε κανονικά τα ομόλογα που λήγουν τον Μάρτιο».

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της προεδρικής εκλογής ο Α. Τσίπρας διευκρίνισε: «Θέλουμε το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας να έχει ευρύτερη απήχηση και αποδοχή και να μην κινείται σε στενά κομματικά όρια».

Σε άλλα σημεία της συνέντευξης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντά για το ενδεχόμενο συνεργασίας με Βενιζέλο, Θεοδωράκη και Παπανδρέου και αποκαλύπτει ποιες θα είναι οι πρώτες κινήσεις του αν εκλεγεί.

Οι άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Μιλώντας χθες στην Κόρινθο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε τα άμεσα μέτρα που θα λάβει ως αυριανή κυβέρνηση τα οποία είναι:

  1. δωρεάν ρεύμα στα νοικοκυριά που τους το έχουν κόψει,
  2. επίδομα σίτισης σε 300.000 άτομα,
  3. δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,
  4. δώρο Χριστουγέννων στους χαμηλοσυνταξιούχους,
  5. κάρτα μετακίνησης στους απόρους και
  6. κατάργηση του φόρου εξίσωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με αυτό της κίνησης.

Παράλληλα επανέλαβε πως εγγυάται την σύνταξη σε όλους τους αγρότες και τις αγρότισσες και πως δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός στην πρώτη κατοικία και στα χωράφια.