11 Ιανουάριος 2015, 07:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιανουάριος 2015, 23:18

Αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις και ασθενείς βροχές

  • Αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις και ασθενείς βροχές

Αρχικά αίθριο καιρό, με βαθμιαία τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές το βράδυ στα δυτικά που τη νύχτα θα ενταθούν προβλέπει για σήμερα Κυριακή 11 Ιανουαρίου η ΕΜΥ. Τοπικά περιορισμένη η ορατότητα τις πρωινές ώρες, κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, και το βράδυ στο Αιγαίο τοπικά 8 με 9 μποφόρ. Άνοδος της θερμοκρασίας.

 Αναλυτικά:

Στην Αττική προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και το βράδυ στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, που τη νύχτα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό, από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν στη Μακεδονία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, που το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Στη Θράκη θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 βαθμιαία 5 με 7 και το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την  Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός, από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν  και το βράδυ θα σημειωθούν ασθενείς βροχές, οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ,  βαθμιαία στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί 5, αργότερα στα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο,  αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά 5 με 7 και το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός, από το απόγευμα όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα σημειωθούν ασθενείς βροχές στη νότια Κρήτη.  Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, από το απόγευμα όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους 5 με 7 και το βράδυ στα βόρεια 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.