9 Ιανουάριος 2015, 20:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Ιανουάριος 2015, 20:35

Οι Καραμανλικοί έκοψαν τον Χατζημαρκάκη από τη ΝΔ

  • Οι Καραμανλικοί έκοψαν τον Χατζημαρκάκη από τη ΝΔ
    Φωτογράφος Συμέλα Παντζαρτζή (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Καραμανλική πόρτα «έφαγε» ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, που μέχρι και την Πέμπτη ήταν βέβαιο ότι θα συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας. Αιτία είναι τα όσα είχε πει σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού. Κάποιοι δεν τα ξέχασαν και έτσι διεμήνυσαν στη Συγγρού να μην κάνει το λάθος βήμα γιατί θα πατήσει...νάρκη.

Ο πρόεδρος του κόμματος «Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες» (πήρε 1.4% στις ευρωεκλογές) και πρώην ευρωβουλευτής της Γερμανίας με τους Φιλελεύθερους είχε αποφασίσει να μην κατέβει αυτόνομα στις εκλογές και να συνεργαστεί με τη ΝΔ.

Χατζημαρκάκης: Η κοινή λογική επιβάλλει να ακολουθήσουμε τον δρόμο της συνεργασίας με κεντρικό στόχο το εθνικό συμφέρον.

Οι παλαιότερες δημόσιες δηλώσεις του, όμως, με τις οποίες υποστήριζε ότι και ο Κώστας Καραμανλής και ο Γιώργος Αλογοσκούφης πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή, δεν έχουν ξεχαστεί από πολλούς βουλευτές και στελέχη της ΝΔ και κυρίως βέβαια της καραμανλικής πτέρυγας.

Έτσι, ο Γιώργος Χατζημαρκάκης αντί βουλευτικής θέσης, θα παραμείνει Πρέσβης εκ Προσωπικοτήτων, πόστο στο οποίο τον διόρισε ο ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος. Εκτός βέβαια αν τον πάρει στο ΠΑΣΟΚ.