9 Ιανουάριος 2015, 18:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Ιανουάριος 2015, 18:22

Απελάθηκαν οι Τούρκοι παρακρατικοί - Προκλητική δήλωση Τσαβούσογλου

  • Απελάθηκαν οι Τούρκοι παρακρατικοί - Προκλητική δήλωση Τσαβούσογλου

Απελάθηκαν τελικά από την Ελλάδα χωρίς να πραγματοποιήσουν τη διαμαρτυρία που σχεδίαζαν έξω από την Ελληνική Βουλή, τα μέλη της τουρκικής εθνικιστικής Επιτροπής «Ταλάτ Πασά», την έλευση των οποίων κατά τη σημερινή ημέρα είχε αποκαλύψει ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί εντοπίστηκε στον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» το ύποπτο γκρουπ Τούρκων αξιωματούχων και πρώην αξιωματούχων (πρώην στρατιωτικών, πολιτικών κτλ.) που αποτελούν μέλη της παραστρατιωτικής οργάνωσης «Επιτροπή Ταλάτ Πασά», παρακλάδι των «Γκρίζων Λύκων» και της Εργκένεκον, όπως λένε όσοι ξέρουν. Σκοπός της ομάδας ήταν να στήσουν... πανηγύρι έξω από την ελληνική Βουλή με συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του αντιρατσιστικού νόμου, ο οποίος ποινικοποιεί τη σκόπιμη άρνηση, μεταξύ άλλων, των αναγνωρισμένων γενοκτονιών των Μικρασιατών, των Ποντίων, των Αρμενίων, κτλ.

Σε συνεργασία και με το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, τα άτομα αυτά χαρακτηρίστηκαν ως μη επιθυμητά πρόσωπα και ως επικίνδυνοι για την διατάραξη της ειρήνης των πολιτών και της ασφάλειας της χώρας και απελάθηκαν με την επόμενη πτήση πριν προλάβουν καν να περάσουν τις πύλες εξόδου του αεροδρομίου.

Κάποιοι κατάφεραν -όμως- να μπουν σε ελληνικό έδαφος

Χθες, ωστόσο, κατάφεραν να εισέλθουν στην χώρα με διαφορετικές πτήσεις τέσσερα άτομα τα οποία οι Αρχές έχασαν και βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό τους. Οι τελευταίες πληροφορίες τούς θέλουν να έχουν βρει καταφύγιο εντός της τουρκικής Πρεσβείας και αναμένεται μόλις εξέλθουν από το κτήριο να οδηγηθούν άμεσα στο αεροδρόμιο για απέλαση.

Μιλώντας στον τουρκικό Τύπο κατά την επιστροφή τους, οι απελαθέντες ισχυρίστηκαν ότι οι ελληνικές Αρχές τους ανακοίνωσαν πως θα τους στείλουν πίσω υποστηρίζοντας ότι στο Σύνταγμα έχουν συγκεντρωθεί κάποια Αρμένιοι και δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλειά τους. Ο Ουλούτς Γιουρκάν, πρώην αντιπρόεδρος της τουρκικής Βουλής, είπε μάλιστα ότι οι ελληνικές Αρχές τους έδωσαν ένα «χαρτί» να υπογράψουν αλλά αρνήθηκαν και ότι θα πάει στο τουρκικό υπουργείο εξωτερικών και θα διαμαρτυρηθεί!

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας Aydinlik αφήνεται να εννοηθεί ότι η απέλασή τους έγινε με παρέμβαση της ίδιας της τουρκικής πρεσβείας. Αρκεί όμως κανείς να συνδυάσει την πληροφορία από την Αθήνα, ότι οι 4 που μπήκαν στο ελληνικό έδαφος βρίσκονται στην τουρκική πρεσβεία με την εν λόγω νύξη περί παρέμβασής της στην επιστροφή των Τούρκων, για να καταλάβει τα πιθανά κίνητρα ενός τέτοιου ισχυρισμού...

Στο άρθρο οι απελαθέντες φέρονται επίσης να δηλώνουν: «Ενόχλησαν τις ψυχές του Βενιζέλου και του Κεμάλ με την απέλασή μας»!

Η υπόθεση αναπαράγεται στον τουρκικό Τύπο, ο οποίος μάλιστα δημοσιεύει και δήλωση Μεβλούτ Τσαβούσογλου!

Η δήλωση του Τούρκου ΥΠΕΞ

Από την αγγλόφωνη έκδοση της Hurriyet μαθαίνουμε ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως ο καθένας θα πρέπει να έχει δικαίωμα σε ειρηνική διαδήλωση. Διέψευσε επίσης ότι η Άγκυρα επιχείρησε να εμποδίσει την επίσκεψη της Επιτροπής στην Ελλάδα. 

Είναι βέβαιον ότι η υπόθεση θα έχει συνέχεια.