9 Ιανουάριος 2015, 17:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Ιανουάριος 2015, 17:12

Η αγωνία Βενιζέλου από... απόρρητα mail

  • Βενιζέλος: Αναλήψεις 8 ευρώ τη μέρα με το σχέδιο Σόιμπλε για Grexit!

Αποκαλυπτικό και ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ είναι... εσωτερικό email, που διανέμει το γραφείου Τύπου του κόμματος. Σύμφωνα μάλιστα με αυτό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος αποκαλύπτει στα στελέχη του ότι αυτοσκοπός είναι η Χαριλάου Τρικούπη να βρίσκεται στην επόμενη κυβέρνηση. Ειδικότερα, αφού τους τονίζει ότι «πρέπει να λέμε σταθερά τη γραμμή μας»,  αναφέρει: «Η πρότασή μας όπως και το 2012 (το θυμίζουμε λέγοντας ότι αν μας είχαν ακούσει θα είχαμε γλυτώσει μεγάλο μέρος της περιπέτειας), είναι για Κυβέρνηση εθνικής ενότητας και ευθύνης, με συμμετοχή όλων των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου και ευρωπαϊκή κατεύθυνση».

Παράλληλα, στις οδηγίες προς ναυτιλομένους ο Ευ. Βενιζέλος ξεκαθαρίζει (για τα μάτια του κόσμου) ότι «αν δεν υπάρχουν οι ως άνω προγραμματικές και αριθμητικές προϋποθέσεις, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να μείνουμε στην αντιπολίτευση. Και τότε θα είμαστε μια χρήσιμη δύναμη.»

Σε άλλο εσωτερικό email, ζητά από τους υποψηφίους των τριεδρικών περιφερειών να θέσουν το δίλημμα «Χρυσή Αυγή ή ΠΑΣΟΚ». Και αυτό γιατί, όπως αναφέρει ο Τομέας Επικοινωνίας, στις 9 από τις 11 εκλογικές περιφέρειες (σύμφωνα με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών), η μάχη αφορά τα δύο κόμματα.
Ν.Ε.