10 Ιανουάριος 2015, 11:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιανουάριος 2015, 17:15

Βγάζουμε τα μωρά βόλτα τις κρύες μέρες;

  • Βγάζουμε τα μωρά βόλτα τις κρύες μέρες;
    Φωτ.: Αρχείο ΕΡΑ

Με το που καταφθάνουν τα πρώτα κρύα, πολλοί γονείς αναρωτιούνται για το αν ενδείκνυται να βγάλουν έξω τα μωρά τους για την καθιερωμένη καθημερινή τους βόλτα. Ωστόσο, το εν λόγω τελετουργικό, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την αισθητήρια και γνωστική τους ανάπτυξη. Τι ισχύει τελικά σε μια τέτοια περίπτωση; 

Σύμφωνα με τους παιδιάτρους, μια βόλτα στο κοντινό άλσος ή πλατεία επιτρέπεται ακόμη και μερικές μέρες μετά τη γέννησή τους εκτός και αν οι θερμοκρασίες κινούνται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε κρυολόγημα.

Ωστόσο, καλό είναι να προετοιμαστείτε κατάλληλα πριν απολαύσετε αυτήν την όμορφη και ευεργετική για εσάς και το μωρό σας, δραστηριότητα.

Πρώτα από όλα, είναι σημαντικό να επιλέξετε τα σωστά ρούχα. Η καλύτερη ιδέα είναι να ντύσετε το παιδί σε στρώματα που μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν ή να προστεθούν, εφόσον κάτι τέτοιο χρειαστεί. Μην ξεχάσετε κασκόλ, γάντια και σκούφο για να προστατέψετε τα μέλη του σώματός του που συνήθως παγώνουν ευκολότερα.

Επιπρόσθετα, είναι χρήσιμο να χρησιμοποιείτε μια προστατευτική κρέμα ειδική για την ευαίσθητη επιδερμίδα των μωρών, η οποία θα τα προφυλάσσει από το κρύο και τον αέρα, καθώς επίσης και μια αντηλιακή παιδική κρέμα.

Τέλος, έχετε το νου σας κατά τη διάρκεια της βόλτας, τόσο στην όψη, όσο και στις μη λεκτικές ενδείξεις του παιδιού σας, όπως π.χ. το αν αποκοιμηθεί ή αν ασπρίσει το χρώμα του δέρματός του, οπότε και θα πρέπει να το μεταφέρετε αμέσως σε εσωτερικό χώρο, ή ακόμη και αν αρχίσει ένα ξαφνικό και ανεξήγητο κλάμα. Μια καλή ιδέα είναι να ελέγχετε συχνά, αν τα δάχτυλα των ποδιών, τα αυτιά, η κοιλιά και το πρόσωπό του είναι κρύα.

Ακολουθώντας λοιπόν αυτά τα απλά βήματα, δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να μας στερήσει το να απολαύσουμε λίγο ποιοτικό χρόνο έξω από το σπίτι με τα μωρά μας.