9 Ιανουάριος 2015, 09:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Ιανουάριος 2015, 09:40

Πατέρας-τέρας πέταξε την 5χρονη κόρη του από γέφυρα (βίντεο-φωτο)

  • Πατέρας-τέρας πέταξε την 5χρονη κόρη του από γέφυρα (βίντεο-φωτο)

Άφωνη είναι η κοινή γνώμη στη Φλόριντα των ΗΠΑ από τη δολοφονία της 5χρονης Φοίβη Τζόντσακ από τον ίδιο τον πατέρα της, ο οποίος για άγνωστο λόγο την πέταξε σήμερα τα ξημερώματα από γέφυρα ύψους 18 μέτρων.

Όλα άρχισαν όταν αστυνομικός έκανε σήμα στον δράστη, τον 25χρονο Τζον Τζόντσακ, να σταματήσει το αυτοκίνητό του επειδή έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Ο δράστης δεν υπάκουσε αρχικά αλλά φθάνοντας στη γέφυρα Σανσάιν Σκάιγουεϊ επιβράδυνε το όχημα και σταμάτησε.

Ο αστυνομικός νόμιζε πως ο Τζόντσακ υπάκουσε στην εντολή του, ωστόσο όταν πλησίασε το αυτοκίνητο ο 25χρονος βγήκε έξω βγάζοντας και την κόρη του και στη συνέχεια την πέταξε από τη γέφυρα στα παγωμένα νερά του ποταμού! Αμέσως μετά και ενώ ο αστυνομικός κοιτούσε σοκαρισμένος, μπήκε στο αυτοκίνητο και απομακρύνθηκε με κανονική ταχύτητα.

Ο Τζόντσακ συνελήφθη λίγο αργότερα στην κομητεία Μανάτι και ήδη του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Οι πληροφορίες παραμένουν συγκεχυμένες για το εάν η 5χρονη ήταν ζωντανή όταν ο πατέρας της την πέταξε από την γέφυρα.

Βέβαιο είναι ότι ο 25χρονος, αν και με βεβαρημένο ιστορικό συλλήψεων λόγω της θυελλώδους σχέσης που είχε με την μητέρα της άτυχης μικρής, είχε την επιμέλεια του παιδιού.

Όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης την Τετάρτη, η δικηγόρος που εκπροσωπούσε τον Τζόντσακ στην υπόθεση για την επιμέλεια του παιδιού είχε εκφράσει στην αστυνομία τις ανησυχίες της για την περίεργη συμπεριφορά του. Ο δράστης είπε ότι την αποκάλεσε «Θεό» και της ζήτησε να μεταφράσει ένα απόσπασμα της Βίβλου που ήταν γραμμένο στα σουηδικά.