20 Ιούνιος 2013, 10:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:29

Ένα βήμα πιο κοντά η Θεσσαλονίκη με τη Σμύρνη!

  • Ένα βήμα πιο κοντά η Θεσσαλονίκη με τη Σμύρνη!

Είναι έτοιμες οι υποδομές του λιμανιού της Θεσσαλονίκης για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης- Σμύρνης,  δήλωσε ο  αντιπρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Θεοδοσίου.

Ο Παναγιώτης Θεοδοσίου μαζί με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη μίλησαν στην 1η Εμπορική –Τουριστική και Πολιτιστική Έκθεσης της «EXPO – AEGEAN» στην Μυτιλήνη.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Μυτιλήνης, Θράσος Καλογήρης, εξέφρασε την επιθυμία του τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια που θα πραγματοποιούνται μεταξύ Σμύρνης – Θεσσαλονίκης να έχουν ενδιάμεση στάση στην Μυτιλήνη.

Ο πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Μιχάλης Σακέλλης, εκδηλώνοντας το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει στην σύνδεση των τουρκικών λιμανιών με τα λιμάνια της νησιωτικής Ελλάδας είπε: «Η περίοδος επιτυχίας των δρομολογίων είναι ρίσκο και οι ελληνικές εταιρίες δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν. Επιπλέον, πρέπει οπωσδήποτε να λυθεί το πρόβλημα της βίζας για τους τούρκους τουρίστες. Το πρόβλημα αυτό πρέπει να λυθεί σε κρατικό επίπεδο». Ο Σακέλλης ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας πως θαυμάζει την επιτυχία του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σμύρνης και στο θαλάσσιο τουρισμό της Σμύρνης και ανέφερε πως οι ελληνικές εταιρίες θα πρέπει να πάρουν ως παράδειγμα την επιτυχία αυτή.

Πηγή: turkishgreeknews.org