8 Ιανουάριος 2015, 17:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Ιανουάριος 2015, 17:16

Δείτε τον Μπιλ Γκέιτς να πίνει νερό από ανθρώπινα κόπρανα! (βίντεο)

  • Δείτε τον Μπιλ Γκέιτς να πίνει νερό από ανθρώπινα κόπρανα! (βίντεο)
    Πέτερ Γιανίτσκι, Μπιλ Γκέιτς

Για καλό σκοπό βγήκε πάλι στη δημοσιότητα ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς. Ο ιδρυτής της αμερικανικής εταιρείας τεχνολογίας Microsoft ανάρτησε βίντεο που τον δείχνει να πίνει νερό προερχόμενο από επεξεργασμένα ανθρώπινα κόπρανα για να δείξει ότι με την κατάλληλη τεχνολογία μπορούν να σωθούν εκατομμύρια άνθρωποι στον αναπτυσσόμενο κόσμο που δεν έχουν νερό. Σύμφωνα με την οργάνωση WaterAid, περίπου 748 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό.

Ο Μπιλ Γκέιτς αφού ξεναγεί και ξεναγείται στον χώρο του εργοστασίου Omniprocessor, που ουσιαστικά περιλαμβάνει ένα σύστημα μετατροπής ανθρώπινων κοπράνων σε πόσιμο νερό, με εφευρέτη τον Πέτερ Γιανίτσκι, πίνει το νερό για να μας πείσει. 

«Το νερό είχε την ίδια γεύση με το εμφιαλωμένο που πίνω ως τώρα» δήλωσε ο Γκέιτς. «Έχοντας μελετήσει τη μηχανική πίσω από την τεχνολογική αυτή εξέλιξη, με χαρά μπορώ να πίνω αυτό το νερό κάθε ημέρα. Είναι ασφαλές», πρόσθεσε.

Ο Γκέιτς εξήγησε ότι αρχικά τα κόπρανα βράζονται, με αποτέλεσμα το νερό να διαχωρίζεται από τις στερεές ουσίες. Ακολούθως οι στερεές ουσίες, με τη χρήση φωτιάς, παράγουν ατμό που στη συνέχεια χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρισμού. Το νερό διυλίζεται σε ειδικά διαμορφωμένα δοχεία και μετατρέπεται σε πόσιμο.

«Γιατί κανένας να θέλει άραγε να μετατρέψει ανθρώπινα κόπρανα σε νερό;» διερωτάται ο Γκέιτς κατά τη διάρκεια του βίντεο. Και απαντά: «Επειδή υπάρχουν ασθένειες που προκαλούνται από τη δίψα και την κακή διατροφή, οι οποίες προκαλούν το θάνατο περίπου 700.000 παιδιών ετησίως».