9 Ιανουάριος 2015, 07:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Ιανουάριος 2015, 16:51

Μαλακώνει κάπως ο καιρός σήμερα, επιμένει ο παγετός

  • Μαλακώνει κάπως ο καιρός σήμερα, επιμένει ο παγετός

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως κατά τη διάρκεια της ημέρας και παγετός κατά τόπους τη νύχτα και το πρωί, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αναλυτικά:

Στην Αττική ο καιρός γενικά θα είναι αίθριος και μόνο στα ανατολικά και βόρεια νεφώσεις τις πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από -1 έως 9°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένουμε στη Θεσσαλονίκη, ενώ υπάρχει πιθανότητα για μικρής διαρκείας ασθενείς χιονοπτώσεις στα ανατολικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα ασθενείς και βαθμιαία βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από -4 έως 7°C.

Σε Μακεδονία και Θράκη θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Με πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -9 έως 7°C.

Στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο περιμένουμε τοπικές νεφώσεις αρχικά στο Ιόνιο και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 13°C, ενώ στην περιοχή της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.  

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο στα ανατολικά τμήματα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο σε ανατολική και βόρεια Αττική, Σποράδες και Εύβοια τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τοπικά στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -7 έως 11°C.

Σε Κυκλάδες και την Κρήτη τοπικές νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κυρίως στην Κρήτη μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 2 έως 12°C.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικών διευθύνσεων. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 2 έως 11°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σάββατο 10-01-2015

Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές κυρίως στα βόρεια, με ασθενείς βροχές από το μεσημέρι στα βορειοανατολικά και βελτίωση τη νύχτα.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Θερμοκρασία: σε άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τη νύχτα και το πρωί.

Κυριακή 11-01-2015

Καιρός: αρχικά αίθριος. Όμως από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά στα δυτικά θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν βροχές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικότερα.

Άνεμοι: αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με τάση περαιτέρω ενίσχυσης από το βράδυ στο Αιγαίο.

Θερμοκρασία: σε περαιτέρω άνοδο.

Δευτέρα 12-01-2015

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά, βαθμιαία στα βόρεια ημιορεινά και αργότερα και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής Ελλάδας. Σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων από τα βορειοδυτικά.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ οι οποίοι βαθμιαία από τα βορειοδυτικά θα στραφούν σε βορείους 7 με 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε αισθητή πτώση από βορρά προς νότο.

Τρίτη 13-01-2015

Καιρός: στα ανατολικά και νότια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία θα περιοριστούν στο νότιο Αιγαίο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου που γρήγορα θα σταματήσουν. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος.

Άνεμοι: στο νοτιοανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, στα υπόλοιπα βόρειοι 6 με 7 και στο Αιγαίο 7 με 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός το πρωί στα βόρεια.  

Τετάρτη 14-01-2015

Καιρός: στο νότιο Αιγαίο νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, βαθμιαία όμως τα φαινόμενα θα ασθενήσουν. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε άνοδο.