8 Ιανουάριος 2015, 14:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Ιανουάριος 2015, 14:13

Δεν γιόρτασε η αγορά της Θεσσαλονίκης

  • Δεν γιόρτασε η αγορά της Θεσσαλονίκης

Απώλειες της τάξης του 30%, κατά μέσο όρο, κατέγραψε η αγορά της Θεσσαλονίκης κατά την περίοδο των γιορτών, βάσει σχετικής έρευνας που διεξήγαγε ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι το 82% των ερωτηθέντων δηλώνει απογοητευμένο, ενώ μόνον το 18% δηλώνει ικανοποιημένο από τον τζίρο που έκανε κατά την περίοδο των γιορτών, είτε γιατί παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, είτε γιατί κατέγραψε μια μικρή αύξηση.

Επί του συνόλου των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα, το 72% είχε μείωση του τζίρου του, σε σχέση με πέρυσι, το 20% κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα, και μόνον το 7% των επιχειρήσεων είδε αύξηση στον τζίρο του.

Επίσης, το 46% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι καλύτερη καταναλωτική κίνηση υπήρξε κατά την περίοδο μέχρι τα Χριστούγεννα. Το 11% δήλωσε ότι κινήθηκε καλύτερα την περίοδο μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ενώ το 38% έμεινε ανικανοποίητο και τα δύο διαστήματα.

Παρόμοια  είναι η εικόνα που παρουσιάζουν επιχειρήσεις εκτός ιστορικού κέντρου. Στη δυτική Θεσσαλονίκη, ποσοστό 70% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι υπήρξε αρνητική μεταβολή του τζίρου τους σε σχέση με πέρυσι, ενώ στην ανατολική Θεσσαλονίκη αρνητική μεταβολή κατέγραψε το 60%.