8 Ιανουάριος 2015, 13:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Ιανουάριος 2015, 13:34

Τι λένε στα Σκόπια για την ονομασία μετά από ενδεχόμενη αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα

  • Τι λένε στα Σκόπια για την ονομασία μετά από ενδεχόμενη αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα

Αμετακίνητη στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ θα παραμείνει η Ελλάδα ανεξαρτήτως του νικητή των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου. Τουλάχιστον αυτό εκτιμούν αναλυτές στα Σκόπια, σύμφωνα με την εφημερίδα Utrinski Vesnik.

Ο πρώην πρέσβης της ΠΓΔΜ στην Αθήνα, Λιούπτσο Αρσόφσκι (φωτο), δήλωσε ότι «και μετά τις εκλογές στην Ελλάδα οι διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας δεν πρόκειται να αποκτήσουν κάποια δυναμική, και μόνο από καιρό σε καιρό κάποιοι από τους πολιτικούς παράγοντες στην Ελλάδα θα αναφέρονται σε αυτό το θέμα». Ο Αρσόφσκι εκτιμά πως όποιος κι αν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας μετά τις εκλογές «θα συνταχθεί πίσω από την κόκκινη γραμμή για το ζήτημα της ονομασίας». Εξάλλου, όπως είπε, «και ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος εξέφρασε τις πλέον φιλελεύθερες απόψεις για το ζήτημα της ονομασίας, τελικά αναγκάστηκε να αλλάξει τη στάση του».

Από την πλευρά του ο πολιτικός αναλυτής Στέβο Πεντάροσκι, υποψήφιος της αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Απριλίου, θεωρεί ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινήσει το θέμα της ονομασίας. «Ο κ. Τσίπρας εδώ και δύο χρόνια έχει διατυπώσει με σαφήνεια τη θέση ότι υποστηρίζει την κόκκινη γραμμή της Ελλάδας για το ζήτημα της ονομασίας» δήλωσε στην εφημερίδα των Σκοπίων.