10 Ιανουάριος 2015, 10:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Ιανουάριος 2015, 14:39

Ζωντανή κρατούν οι «Ακρίτες» Πολυκάστρου την ποντιακή παράδοση (φωτο)

  • Ζωντανή κρατούν οι «Ακρίτες» Πολυκάστρου την ποντιακή παράδοση (φωτο)

Η περίοδος των γιορτών πέρασε με τον καλύτερο τρόπο για το Σύλλογο Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες». Οι δραστηριότητες που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των μελών του συλλόγου ήταν αναμφίβολα τα κάλαντα των ημερών και ο ετήσιος χορός του συλλόγου.

Οι «Ακρίτες» έψαλαν τα ποντιακά κάλαντα την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στους κατοίκους του Πολυκάστρου και των γύρω οικισμών, από το Πευκόδασος μέχρι το βόρειο άκρο του Δήμου Παιονίας, την Κορώνα και τους Ευζώνους, τηρώντας την ποντιακή παράδοση παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Ως προς τον ετήσιο χορό, οι κοπιώδεις προετοιμασίες των μελών για την πρώτη μεγάλη ετήσια θεσμική εκδήλωση του συλλόγου φαίνεται ότι έπιασαν τόπο αφού η βραδιά στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Εκατοντάδες φίλοι και μέλη ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα, διασκέδασαν και χάρηκαν, σε μια βραδιά γεμάτη από μουσική και ποντιακή παράδοση. Στο πλαίσιο του ετήσιου χορού πραγματοποιήθηκε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας, ενώ τα τρία χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, υπό την καθοδήγηση του Γ. Κοτανίδη, ενθουσίασαν το κοινό.

Στη συνέχεια, οι «Ακρίτες» βράβευσαν, με την ευκαιρία της αποφοίτησής τους από το Λύκειο, τους χορευτές Άννα Ευθυμιάδου, Μαρία Κουρτίδου, Νίκη Σαραπίδου, Σίμο Σαριδάκη και Αμαλία Ψωμιάδου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Παιονίας Χρ. Γκουντενούδης, ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Γεωργαντάς, ο βουλευτής του νομού Κιλκίς Θ. Παραστατίδης, οι αντιδήμαρχοι Δήμου Παιονίας Ι. Αδαμόπουλος και Ε. Πολιτίδου, ο πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Πολυκάστρου Π. Γκατίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δήμου Παιονίας Θ. Απουσίδης, Ι. Συμεωνίδης και Γ. Φράγκος, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του νομού Κιλκίς και πλήθος κόσμου.

Gallery