Προβλήματα σε δρόμους και χωριά αφήνει πίσω της η κακοκαιρία

  • Προβλήματα σε δρόμους και χωριά αφήνει πίσω της η κακοκαιρία
    Έντονη χιονόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Μινώα Πεδιάδας στην Κρήτη (φωτ.: Στέφανος Ραπάνης / ΑΠΕ-ΜΠΕ)
  • Προβλήματα σε δρόμους και χωριά αφήνει πίσω της η κακοκαιρία 2
    Εκχιονιστικό μηχάνημα του δήμου Αγίου Στεφάνου σε χιονισμένο δρόμο της πόλης (φωτ.: Αλέξανδρος Βλάχος / ΑΠΕ-ΜΠΕ)
  • Προβλήματα σε δρόμους και χωριά αφήνει πίσω της η κακοκαιρία 3
    Ισχυρός παγετός επικράτησε στην Αργολίδα με το θερμόμετρο να φτάνει του -7 βαθμούς Κελσίου. Οι ζημιές που έχει δημιουργήσει ο παγετός σε εσπεριδοειδή και κηπευτικά είναι μεγάλες (φωτ.: Ευάγγελος Μπουγιώτης / ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Παραμένουν τα προβλήματα που προκάλεσε η επέλαση του χιονιά, με την Κρήτη να βρίσκεται κυριολεκτικά σε λευκό κλοιό, τους ορεινούς δρόμους της Αττικής να συνεχίζουν να είναι απροσπέλαστοι, ενώ η Τήνος παραμένει χωρίς ρεύμα από την Τρίτη των Φώτων.

Στην Αττική, κλειστή είναι η λεωφόρος Πάρνηθας από το τελεφερίκ έως το καζίνο (ρεύμα προς Πάρνηθα), η περιφερειακή Πεντέλης - Νέας Μάκρης από το Στρατιωτικό Νοσοκομείο 414 έως τον Άγιο Πέτρο, η λεωφόρος Χασιάς-Δερβενοχωρίων από το ύψος της Μονής Κλειστών (ρεύμα προς Δερβενοχώρια) και στην Καισαριανή ο δρόμος που οδηγεί στη θέση Καλοπούλα.

Χωρίς ρεύμα είναι οι ορεινοί οικισμοί στο οροπέδιο του Ομαλού στην Κρήτη. Κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Χανίων-Ομαλού από τον οικισμό Λάκκοι έως το οροπέδιο Ομαλού, η επαρχιακή οδός Πέτρα Σελί έως το οροπέδιο Ομαλού, και ο δρόμος από τον οικισμό Σέπρωνα προς τους οικισμούς Άνω Σελίνου και Οροπέδιο Ομαλού.

Στο Ηράκλειο Κρήτης κλειστή παραμένει η επαρχιακή οδός Ηρακλείου-Ανωγείων από το δημοτικό διαμέρισμα Τυλισού έως τα όρια του νομού Ρεθύμνης. Στο δήμο Ανωγείων, κλειστή είναι η δημοτική οδός Σπήλι-Γερακάρι. Στο νομό Λασιθίου κλειστές παραμένουν οι επαρχιακές οδοί: Πάνω Χωριό - Θρύπτη, Κρούστα - Οροπέδιο Καθαρού, Κρίτσα - Οροπέδιο Καθαρού, Κρυών-Σκορδύλο-Δάφνη, Μάλλων προς Χριστό-Σελάκανο και ο δρόμος από το δημοτικό διαμέρισμα Κρύων προς Σκόρδυλο-Δάφνη.

Κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Χαλκίδας-Αιδηψού από το 16ο έως το 41ο χλμ. για όλα τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων.

Στη Καστοριά οι έντονες χιονοπτώσεις κρατούν κλειστή την επαρχιακή οδό Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 22ο έως το 28ο χλμ.

Οκτώ χωριά παραμένουν αποκλεισμένα στην Άνδρο (Αποικία, Βουρκωτή, Μέσα Βούνι, Έξω Βούνι, Κόχυλος, Πίτροφος, Παλαιοχώρα και Άρμη) και τέσσερα χωριά στην Τήνο (Φαλατάδος, Στενή, Πάνορμος, Πύργος).

Δείτε ΕΔΩ σε ποιους δρόμους της Αττικής, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.