8 Ιανουάριος 2015, 12:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Ιανουάριος 2015, 12:50

Ο Βασίλης Οικονόμου στο Επικρατείας της ΝΔ

  • Ο Βασίλης Οικονόμου στο Επικρατείας της ΝΔ
    Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Συμέλα Παντζαρτζή

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η Άντζελα Γκερέκου. Μετά λοιπόν την Υφυπουργό Πολιτισμού-Αθλητισμού, ένα ακόμη στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που είχε πάει στη ΔΗΜΑΡ και στη συνέχεια ανεξαρτητοποιήθηκε, αλλά ψήφισε Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο, προσχώρησε στη ΝΔ.

Ο λόγος για τον Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος μπαίνει στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ. Σε δήλωσή του τονίζει μεταξύ άλλων:

«Στη χώρα μας διεξάγονται οι πιο κρίσιμες εθνικές εκλογές της μεταπολίτευσης. Τα διακυβεύματα είναι πολλά για την πορεία που θα ακολουθήσει η ελληνική κοινωνία και η χώρα τις επόμενες δεκαετίες. Δεν είναι κινδυνολογία. Είναι πραγματικός ο κίνδυνος να απομονωθούμε, να βρεθούμε εκτός της Ευρωζώνης και να υποστούμε τεράστια κοινωνική και εθνική ζημιά με βαριές απώλειες για όλο το λαό και ιδιαίτερα για τους πιο αδύναμους.

»Με αυτά ως δεδομένα, ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα του πρωθυπουργού. Οι δυνάμεις του Μεταρρυθμιστικού Κέντρου είμαστε αποφασισμένες να διασφαλίσουμε τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Αυτό γίνεται σίγουρα μόνο εάν είναι πρώτο κόμμα η ΝΔ σε αυτές τις εκλογές. Γι’ αυτό θα δώσουμε σε αυτές τις εκλογές όλες μας τις δυνάμεις».

Και ο Βασίλης Οικονόμου καταλήγει: «Απευθύνω κάλεσμα εθνικής ευθύνης και συνεννόησης σε όλους τους πολίτες με τους οποίους έχουμε βρεθεί σε  κοινούς αγώνες στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Δυστυχώς για την Κεντροαριστερά, σε αυτές τις εκλογές κυριαρχεί η διάσπαση και ο διχασμός. Για την Ελλάδα δεν έχουμε τέτοια πολυτέλεια, είναι η κρίσιμη ώρα.

»Ας δώσουμε το παρών όλοι μαζί, όχι στους εσωτερικούς εμφυλίους, αλλά στη μάχη για μια Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη διορθώνοντας λάθη και αδικίες της εποχής των μνημονίων και ενώνοντας τις δυνάμεις μας για την έξοδο από την κρίση. Για να δημιουργήσουμε ένα μέτωπο κοινής λογικής των φιλοευρωπαϊκών δημοκρατικών δυνάμεων απέναντι στη χαοτική αβεβαιότητα μιας θολής πρότασης που διακινδυνεύει τα πάντα για το λαό μας. Συμπορεύομαι με τον Αντώνη Σαμαρά σε αυτή την καθοριστική μάχη για την πατρίδα μας».