8 Ιανουάριος 2015, 11:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Ιανουάριος 2015, 11:57

Σαμαράς: Επιχείρηση συσπείρωσης με ομιλίες σε Χαλκίδα - Μαρούσι

  • Σαμαράς: Επιχείρηση συσπείρωσης με ομιλίες σε Χαλκίδα - Μαρούσι
    Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/ Νίκος Χαλκιόπουλος

Την πρώτη του προεκλογική ομιλία εντός λεκανοπεδίου Αττικής θα πραγματοποιήσει σήμερα, στις 8:30 μ.μ., στο Κλειστό Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης» στο Μαρούσι, ο πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Από τη Χαλκίδα πάντως, όπου μίλησε χθες, συνέχισε τη σκληρή γραμμή απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει ακόμη περισσότερο τη βάση του. Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι στις εκλογές δεν θα κερδίσει απλώς η ΝΔ, αλλά η Ελλάδα!

Ο Αντώνης  Σαμαράς υποστήριξε ότι εάν εφαρμοστούν τα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα θα χάσει τα χρήματα του ΕΣΠΑ, τις αγροτικές επιδοτήσεις, τη ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα και την πιστωτική επέκταση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να συζητήσει από την αρχή όλους τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που δεν γίνεται. Κάποιοι πάνε να τινάξουν στον αέρα όλα εκείνα που πετύχαμε», ανέφερε σχετικά.

Ο πρωθυπουργός, τέλος, επανέλαβε ότι διακηρυγμένος στόχος είναι, παράλληλα με την ανάπτυξη, οι φορολογικές μειώσεις σε όλους τους τομείς. Επίσης, πρόσθεσε ότι ακόμη και τα προηγούμενα χρόνια έγιναν μειώσεις φόρων σε δύσκολες συνθήκες, προστατεύτηκε η πρώτη κατοικία και ρυθμίστηκαν τα χρέη σε 100 δόσεις.

Στο εξής, συνέχισε, «ο ανώτατος φόρος θα πέσει στο 33% από το 42%. Στις επιχειρήσεις θα υπάρξει ενιαίος φόρος στο 15%, ενώ θα μειωθεί και ο ΦΠΑ. Ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί κι άλλο, και τα έσοδα θα δοθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν θα μειωθούν άλλο ούτε οι συντάξεις ούτε τα εισοδήματα».