8 Ιανουάριος 2015, 11:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Ιανουάριος 2015, 11:51

Συνάντηση Τσίπρα με ΑΕΚ για το θέμα του γηπέδου

  • Συνάντηση Τσίπρα με ΑΕΚ για το θέμα του γηπέδου

Με μια... τρίπλα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να μην φάει αυτογκόλ και να παρακάμψει την περίεργη «άμυνα» που παίζουν ελάχιστα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (όπως ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας και ο διευθυντής της Αυγής Ν. Φίλης) στο θέμα της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ. Αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς είναι ότι έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ, μια και οι φίλαθλοι της ΑΕΚ σε ολόκληρη την Ελλάδα (και όχι μόνο) θεωρούν εχθρική την αντιμετώπιση της Κουμουνδούρου απέναντι στην ιστορική ομάδα της προσφυγιάς.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε την πρωτοβουλία και αναμένεται να συναντηθεί σήμερα (πληροφορίες μιλούσαν για τις 11:30 το πρωί) με τον εκτελεστικό διευθυντή της ΠΑΕ Ντούσαν Μπάγεβιτς, τον προπονητή της δεύτερης ομάδας Στέλιο Μανωλά και τον αρχίατρο Λάκη Νικολάου. Παρόντες στη συνάντηση θα είναι ακόμα οι παλιές δόξες της Ένωσης Στέλιος Σεραφείδης και Θωμάς Μαύρος.

Το κλίμα της έντασης πυροδότησε η συμπεριφορά του νεοκλεγέντος δημάρχου της Νέας Φιλαδέλφειας. Ο Άρης Βασιλόπουλος παραμονές Χριστουγέννων, και παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα συναντούσε στελέχη της ΑΕΚ αλλά και της εταιρείας που έχει αναλάβει την κατασκευή του νέου γηπέδου, την τελευταία στιγμή, με αφορμή προβοκατόρικες ενέργειες κάποιων φερόμενων ως οπαδών (που καταδίκασε και η ΠΑΕ ΑΕΚ) προσέφυγε στο ΣτΕ κατά της απόφασης κατασκευής του γηπέδου.


Μακέτα του γηπέδου της ΑΕΚ

Σε απάντηση, η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ ανακοίνωσε ότι πρόκειται να καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για τις εγκαταστάσεις της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου, που εξακολουθούν να στεγάζονται εντός του Άλσους. Για τη μεταφορά αυτών των εγκαταστάσεων ο Δήμος έχει δεχθεί σειρά εγγράφων από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο είχε πάρει απόφαση για την απομάκρυνσή τους και λόγω της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ. Άλλωστε, έπειτα από την ψήφιση του νόμου 4277, μέρος αυτής της έκτασης ανήκει πλέον στην Ένωση. Ωστόσο, η νέα δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εφαρμόσει την απόφαση.

Αντίδραση είχαν προκαλέσει και οι δηλώσεις του διευθυντή της Αυγής Ν. Φίλη που είχε εμφανιστεί (άραγε με ποια αρμοδιότητα, όπως κατήγγειλε η ΑΕΚ) να ισχυρίζεται σε τηλεοπτική εκπομπή ότι η Περιφέρεια δεν θα δώσει ούτε ευρώ για την κατασκευή του γηπέδου! Βέβαια για άλλα γήπεδα που... χαρίστηκαν στο παρελθόν ο λαλίστατος κ. Φίλης δεν είπε κουβέντα.