8 Ιανουάριος 2015, 10:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Ιανουάριος 2015, 11:00

1ο σεμινάριο ποντιακής λύρας στη Γερμανία με τον Μιχάλη Καλιοντζίδη

  •  Η ποντιακή λύρα στα χέρια των παιδιών στην Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας!
    Φωτογραφία: Βαλεντίνα Ουσταμπασίδου αποκλειστικά για το pontos-news.gr

Μέσα από τους ποντιακούς συλλόγους της ομογένειας γεννιούνται μεγάλοι καλλιτέχνες που υπηρετούν την ποντιακή παράδοση με πάθος και προσήλωση.

Σε αυτό το πνεύμα, για πρώτη φορά διοργανώνεται σεμινάριο ποντιακής λύρας και μουσικής στη Γερμανία με τον σπουδαίο μουσικό Μιχάλη Καλιοντζίδη, την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015 στην περιοχή του Offenbach am Main.

Η Ποντιακή Μουσική Σχολή του Offenbach am Main πραγματοποιεί το σεμινάριο προκειμένου να ανοίξει νέους ορίζοντες σε λυράρηδες κάθε ηλικίας και επιπέδου μέσω του εμπειρότατου καλλιτέχνη Μ. Καλιοντζίδη, ο οποίος θα μοιραστεί με τους συμμετέχοντες τα βιώματά του, τις γνώσεις και τις εμπειρίες του μετά από τα 25 χρόνια ενασχόλησης του με την ποντιακή λύρα.  

Στο σεμινάριο μπορούν να πάρουν μέρος αρχάριοι αλλά και προχωρημένοι λυράρηδες, ή ακόμα και κάποιος που δεν έχει σχέση με το όργανο αλλά επιθυμεί να επεκτείνει τις γνώσεις του σε θέματα της μουσικής μας παράδοσης και κυρίως στα θέματα της ποντιακής λύρας.

Το σεμινάριο θα έχει διάρκεια 8 ώρες με μικρές παύσεις ενδιάμεσα, και θα συζητηθούν του παρακάτω θέματα:

  • Η μουσική και το τραγούδι στον Πόντο,
  • Οργανολογία,
  • Τεχνική (με έμφαση σε αρχάριους και πιο προχωρημένους ανάλογα),
  • Ρεπερτόριο.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ανάλυση και πρακτική εξάσκηση για τον κάθε συμμετέχοντα ξεχωριστά. Στο τέλος θα απονεμηθούν αναμνηστικά βραβεία πιστοποιώντας την συμμετοχή και την παρακολούθηση στο σεμινάριο.

Δηλώστε συμμετοχή:
Στην Ποντιακή Μουσική Σχολή του Offenbach am Main, στο τηλέφωνο 0152 29 82 428 (Νίκος Λαφτσίδης) ή στο e-mail laftsidis.nikos@hotmail.de.