8 Ιανουάριος 2015, 09:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Ιανουάριος 2015, 09:49

Βρήκαν τραγικό θάνατο προσπαθώντας να ζεσταθούν

  • Δύο κοριτσάκια πνίγηκαν σε Αρτέμιδα και Σφακιά

Τραγικό θάνατο βρήκαν δυο ηλικιωμένες γυναίκες στη Λέσβο, οι οποίες μην έχοντας κεντρική θέρμανση προσπαθούσαν να ζεσταθούν με ότι μπορούσαν, ενώ την ίδια τύχη είχε και γυναίκα από το Άργος.

Η πρώτη, 90 ετών, που ζούσε μόνη της στην περιοχή Παστερμά στο χωριό Βασιλικά πιθανά κάηκε από ανάφλεξη συσκευής θέρμανσης με υγραέριο. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έφθασαν στο σημείο κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, ωστόσο όταν μπήκαν μέσα στο σπίτι, βρήκαν την γιαγιά απανθρακωμένη.

Ένα 24ωρο νωρίτερα, 75χρονη από το Κεράμι της Λέσβου είχε μεταφερθεί με σοβαρά εγκαύματα στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Το δωμάτιο της είχε πάρει φωτιά από το μαγκάλι που χρησιμοποιούσε για να ζεσταθεί, αφού εδώ και ένα χρόνο δεν είχε ηλεκτρικό ρεύμα λόγω χρέους. Τραγικό σε αυτή την περίπτωση είναι και το ότι ενώ η σοβαρότητα της κατάστασής της υπαγόρευσε στους γιατρούς να ζητήσουν τη διακομιδή της στην Αθήνα, το νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς που εφημέρευε δεν μπορούσε να την δεχθεί επειδή δεν υπήρχε δυνατότητα υποστήριξης διασωληνωμένου ασθενή, γράφει η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ.

Απανθρακωμένη εντοπίστηκε και 76χρονη γυναίκα στο Άργος, η οποία λέγεται πως προσπαθούσε να ζεσταθεί με φορητό σώμα υγραερίου.