7 Ιανουάριος 2015, 22:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Ιανουάριος 2015, 22:25

Η φωτιά εξακολουθεί να καίει στο Norman Atlantic

  • Η φωτιά εξακολουθεί να καίει στο Norman Atlantic

Δέκα μέρες μετά την τραγωδία στο πλοίο Norman Atlantic, στα ανοιχτά της Κέρκυρας, και το εσωτερικό του εξακολουθεί να φλέγεται.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, πηγές της εισαγγελίας του Μπάρι υποστηρίζουν ότι η πυρκαγιά θα μπορούσε πιθανώς να τεθεί υπό έλεγχο, γρηγορότερα.

Μάλιστα η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα αναφέρει ότι οι ίδιες πηγές θεωρούν πως το πλοίο δεν έπρεπε να αποπλεύσει από την Ελλάδα, λαμβάνοντας υπόψη τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν. Η ιταλική εφημερίδα σημειώνει ότι θα ερευνηθούν σε βάθος οι επαφές του καπετάνιου Αρτζίλιο Τζακομάτσι με την ναυλώτρια εταιρεία, την AΝΕΚ, αλλά προσθέτει πως κατά την ανάκρισή του ο Τζακομάτσι , στις 31 Δεκεμβρίου, δεν ανέφερε ότι δέχθηκε πιέσεις για να αποπλεύσει από την Ηγουμενίτσα.

Την ίδια ώρα το πλοίο μετακινήθηκε πιο κοντά στην αποβάθρα, στο λιμάνι του Μπρίντιζι, ώστε να πληρούνται όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις ασφαλείας και σταθερότητας, ενώ μελετάται το ενδεχόμενο να ανοίξει η πλαϊνή είσοδος του γκαράζ του, ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση των πυροσβεστών.