8 Ιανουάριος 2015, 07:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Ιανουάριος 2015, 15:57

Σε ποιες περιοχές συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις και σήμερα - Αναλυτική πρόγνωση

  • Σε ποιες περιοχές συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις και σήμερα - Αναλυτική πρόγνωση

Ασθενείς χιονοπτώσεις περιμένουμε σήμερα στις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια τις Κυκλάδες, την Κρήτη και πιθανώς στη Χαλκιδική, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ενώ θα εκδηλωθεί ισχυρός παγετός το πρωί στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της Ελλάδας.

Αναλυτικά:

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια και ανατολικά του νομού μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 1 έως 7°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά αναμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από -4 έως 5°C.

Σε Μακεδονία και Θράκη θα εκδηλωθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις αρχικά στα ανατολικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στη Χαλκιδική. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως 5°C. Στη δυτική Μακεδονία από -15 έως -1°C.

Στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 11°C, ενώ στην περιοχή της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.  

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικά με ασθενείς χιονοπτώσεις στην ανατολική Αττική, τη Βοιωτία, τις Σποράδες και την Εύβοια μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -9 έως 7°C.

Σε Κυκλάδες και την Κρήτη περιμένουμε νεφώσεις ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 1 έως 8°C.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν λίγες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα Δωδεκάνησα τοπικά τα 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 3 έως 9°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Παρασκευή 09-01-2015

Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη θα είναι κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και χιονόνερο στα υπόλοιπα.

Άνεμοι: στα ανατολικά βόρειοι 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χώρα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τη νύχτα και το πρωί.

Σάββατο 10-01-2015

Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με ασθενείς βροχές από το μεσημέρι στα βορειοανατολικά και βελτίωση τη νύχτα.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά και νότια πελάγη τοπικά 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε περαιτέρω άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τη νύχτα και το πρωί.

Κυριακή 11-01-2015

Καιρός: αρχικά αίθριος. Όμως από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά στα δυτικά θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν βροχές και τη νύχτα καταιγίδες.

Άνεμοι: αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με τάση περαιτέρω ενίσχυσης από το βράδυ στο Αιγαίο.

Θερμοκρασία: σε περαιτέρω άνοδο.

Δευτέρα 12-01-2015 και Τρίτη 13-01-2015

Καιρός: νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και βαθμιαία στα βόρεια ημιορεινά. Σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων από τα βορειοδυτικά.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ οι οποίοι σταδιακά από τα βορειοδυτικά θα στραφούν σε βόρειους 6 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε σταδιακή πτώση.