7 Ιανουάριος 2015, 14:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Ιανουάριος 2015, 14:31

Εγκαινιάστηκε η νέα στέγη για την Ένωση Μικρασιατών Καλλονής Λέσβου

  • Εγκαινιάστηκε η νέα στέγη για την Ένωση Μικρασιατών Καλλονής Λέσβου
    φωτ.: emprosnet.gr

Εγκαινιάστηκε η νέα στέγη των Μικρασιατών της Ένωσης Καλλονής Λέσβου προκείμενου να στεγάσει τις πάμπολλες δραστηριότητες του συλλόγου.

«Παράλληλα με την απόδοση τιμής στους προγόνους, που οδήγησε στη συγκρότηση του συλλόγου, οι σκοποί και οι στόχοι ήταν να γίνει η Ένωση η κιβωτός που θα διέσωζε μνήμες, λαογραφικές καταγραφές και παραδόσεις, αρχειακό υλικό, θρησκευτικά λατρευτικά έθιμα, εποχικά ήθη, φωτογραφίες. Όλα αυτά θα μπορούν να υλοποιηθούν τώρα με τη νέα στέγη», ανέφερε μεταξύ άλλων το ΔΣ του συλλόγου.

Από το 1998 που ιδρύθηκε ο σύλλογος, πρωταγωνιστεί μέσα από τις διάφορες δράσεις διασώζοντας και μεταλαμπαδεύοντας στις νεότερες γενιές τον μικρασιάτικο πολιτισμό.

Στη νέα στέγη των Μικρασιατών, που είναι ανοιχτή και επισκέψιμη, φιλοξενούνται 18 πίνακες που έχουν παραχωρηθεί από το Υπουργείο Αιγαίου και αφορούν την απελευθέρωση της Λέσβου, παραδοσιακές στολές από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, και εκατοντάδες βιβλία. «Τόσα χρόνια περιφέραμε ένα σημαντικό υλικό που επιτέλους βρήκε χώρο να στεγαστεί» ανέφερε η Μένη Ατσικμπάση, γενική γραμματέας του συλλόγου.

Τα εγκαίνια του μεγάλου χώρου που βρίσκεται στο δημοτικό κτήριο, στην πλατεία της Καλλονής, έγιναν παρουσία πλήθους κόσμου σε μια ζεστή εκδήλωση που διοργάνωσε το ΔΣ του συλλόγου.