7 Ιανουάριος 2015, 07:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Ιανουάριος 2015, 07:46

Πολικό ψύχος και σήμερα Τετάρτη σε όλη τη χώρα

  • Πολικό ψύχος και σήμερα Τετάρτη σε όλη τη χώρα

Τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στην Αττική,την Βοιωτία, τις Σποράδες, την Εύβοια τις Κυκλάδες και την Κρήτη, κατά διαστήματα έντονες. Βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο 6 με 8 μποφόρ. Χαμηλές θερμοκρασίες, με παγετό στα κεντρικά και βόρεια προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η ΕΜΥ.

Αναλυτικά:

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού, όπου κατά διαστήματα θα είναι έντονες. Εξασθένηση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 3 βαθμούς Κελσίου.
 
Σε Μακεδονία και Θράκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες στη Χαλκιδική θα είναι πρόσκαιρα αυξημένες και θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι από -13 έως 1 βαθμό.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μεγίστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και κατά διαστήματα χιονοπτώσεις κυρίως στις βορειότερες περιοχές οι οποίες στην Αττική, τη Βοιωτία, τις Σποράδες και την Εύβοια θα είναι πρόσκαιρες ισχυρές. Εξασθένηση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο στα παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα θα είναι έντονα. Εξασθένηση αναμένεται από τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση στα δυτικά από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με χιονόνερο στα νότια και βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στις βορειότερες περιοχές θα κυμαίνεται από -1 έως 6 βαθμούς.