6 Ιανουάριος 2015, 20:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Ιανουάριος 2015, 20:48

Η Ε.Ε και η προεκλογική εκστρατεία στην Ελλάδα

  • Η Ε.Ε και η προεκλογική εκστρατεία στην Ελλάδα

Την ώρα που άποψη και θέσεις για την προεκλογική εκστρατεία στην Ελλάδα έχουν σχεδόν άπαντες στο εξωτερικό και με αφορμή το σάλο που είχε ξεσπάσει με δήλωσή του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί έσπευσε να διευκρινίσει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «δεν λαμβάνει θέση» σχετικά.

Ο Μοσκοβισί που στις 29 Δεκεμβρίου, λίγο μετά την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, είχε δηλώσει ότι θεωρεί «σημαντική» μία «ευρεία υποστήριξη εκ μέρους των Ελλήνων ψηφοφόρων και των μελών της πολιτικής ηγεσίας προς την αναγκαία διαδικασία των ευνοϊκών προς την οικονομική ανάπτυξη μεταρρυθμίσεων», σήμερα έσπευσε να κάνει επανορθωτικές διευκρινίσεις.

«Δεν συνιστά υιοθέτηση θέσης στο πλαίσιο του ελληνικού πολιτικού διαλόγου η δήλωσή μου» διαβεβαίωσε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος τους δημοσιογράφους. «Δεν πρόκειται για έκκληση για την ψήφιση του ενός ή του άλλου. Οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν ελεύθερα τους ηγέτες τους» επέμεινε.

Βέβαια, ο Μοσκοβισί υπογράμμισε ότι οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόσθηκαν στην Ελλάδα άρχισαν «να αποδίδουν καρπούς» και πως δεν πρέπει «να υπαναχωρήσει κανείς από αυτές χωρίς να το συλλογιστεί». Εάν ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας γίνει πρωθυπουργός, «θα συζητήσουμε μαζί του επί τη βάσει των προτάσεών μας» πρόσθεσε ο Γάλλος σοσιαλιστής, τονίζοντας πως «θα καταστρώσουμε σχέδια μετά τις 25 Ιανουαρίου».

Ολοκληρώνοντας το σχόλιο του προς τους δημοσιογράφους ο Πιέρ Μοσκοβισί είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «έχει ήδη εξελιχθεί. Μπορούμε να συνεργαστούμε μαζί του υπό ορισμένους όρους, εάν βρούμε μια κοινή γλώσσα. Δεν πρέπει να θεωρούμε ότι αποκλείεται να συνεργαστούμε με τον κ. Τσίπρα. Εναπόκειται σε αυτόν να προσδιορίσει τις θέσεις του».