6 Ιανουάριος 2015, 13:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Ιανουάριος 2015, 13:18

Ο 13χρονος Νίκος Ταρνανίδης έπιασε τον σταυρό στη Θεσσαλονίκη

  • Ο 13χρονος Νίκος Ταρνανίδης έπιασε τον σταυρό στη Θεσσαλονίκη
    Ο 13χρονος Νίκος Ταρνανίδης έπιασε πρώτος τον σταυρό στη Θεσσαλονίκη. Φωτ.: Σωτήρης Μπαρμπαρούσης ΑΠΕ - ΜΠΕ

Με λαμπρότητα, παρουσία των τοπικών πολιτικών, εκκλησιαστικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η τελετή των Θεοφανείων στη Θεσσαλονίκη. Το σταυρό ανέσυρε από τη θάλασσα στην παλιά παραλία, ένας 13χρονος, μεταξύ των είκοσι που αψηφώντας το δριμύ ψύχος βούτηξαν στα νερά, εκ των οποίων και τρεις ανήλικοι.

Με το άκουσμα του «Εν Ιορδάνη...» 20 άνδρες έπεσαν στη θάλασσα από σκάφος στο οποίο επέβαιναν μετά τη ρίψη του σταυρού στα νερά. Ο 13χρονος Νίκος Ταρνανίδης ήταν εκείνος που τον έφτασε πρώτος και τον έπιασε, καταχειροκροτούμενος από επισήμους και κόσμο. Αργότερα πλαισιωμένος από τον πατέρα του Γιάννη και τον 10χρονο αδελφό του μίλησε στους δημοσιογράφους.

«Κολυμπάω οκτώ χρόνια πάω στο Ναυτικό Όμιλο Μακεδονίας. Ήθελα να δώσω ένα μήνυμα: Υγεία, χαρά και ευτυχία»

Αυτά είπε ο 13χρονος που μετακόμισε οικογενειακώς πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη, από τα Γιαννιτσά. «Να μην κλείσουν τα κολυμβητήρια, αυτό είναι το σημαντικό» τόνισε ο πατέρας του Γιάννης Ταρνανίδης.

Η επίσημη δοξολογία τελέστηκε στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, χοροστατούντος του μητροπολίτη Άνθιμου και ακολούθησε πομπή επί της οδού Αγίας Σοφίας, μπροστά από το τιμητικό άγημα, μέχρι την παλιά παραλία.

Στην τελετή παρέστη ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Γιώργος Ορφανός, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Σταύρος Καλαφάτης, πρώην υπουργοί, βουλευτές και γενικοί γραμματείς, υποψήφιοι βουλευτές και στελέψη κομμάτων, όπως οι Κ. Γκιουλέκας, Γ. Αμανατίδης, Π. Κοκκόρης,Σ. Σιμόπουλος, Π.Ψωμιάδης, Ν. Παυλίδου, Σ. Πέγκας, Χ.Ταχιάου, Γιάννης Ιωαννίδης, κ.α.