6 Ιανουάριος 2015, 12:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Ιανουάριος 2015, 12:30

Με λαμπρότητα και κρύο ο καθαγιασμός των υδάτων

Με κατάνυξη, λαμπρότητα, αλλά και τσουχτερό κρύο γιορτάστηκε φέτος ο καθαγιασμός των υδάτων. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς βρέθηκε στο λιμάνι της Καβάλας, από όπου μετά την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού ευχήθηκε «η πατρίδα μας να συνεχίσει να στέκεται όρθια στα πόδια της».

Ο πρωθυπουργός ευχήθηκε υγεία σε όλους τους Έλληνες «και προκοπή στην πατρίδα μας τώρα που σηκώθηκε στα πόδια της να μην κυλήσει ξανά».

Ευχές για υγεία και φώτιση αλλά και συγχαρητήρια έδωσε ο πρωθυπουργός σε όλους τους κολυμβητές που αψηφώντας το τσουχτερό κρύο έπεσαν στη θάλασσα για να ανασύρουν το σταυρό. Ιδιαίτερα στον 35χρονο τυχερό Δημήτρη Γιαννικόπουλο, υπάλληλο του ΟΑΕΔ Καβάλας, που ανέσυρε το σταυρό ο κ. Σαμαράς του ευχήθηκε κάθε καλό στη ζωή του.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων που τέλεσε ο μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιος στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καβάλας.

Στον Πειραιά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας παρευρέθηκε στον εορτασμό των Θεοφανείων στον Πειραιά. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε το παρών στην τελετή αγιασμού των υδάτων, στην αποβάθρα που βρίσκεται μπροστά από τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα.

Μετά την τελετή ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: «Σημαντική μέρα για την ορθοδοξία, λαμπρή γιορτή για τον ελληνικό λαό. Να ευχηθούμε το φως της δικαιοσύνης και της αλήθειας να ζεσταίνει από εδώ και μπρος την πατρίδα μας»

Στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε για τον εορτασμό των Θεοφανείων ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος εκπροσωπώντας την κυβέρνηση ευχήθηκε «Καλή χρονιά και Χρόνια πολλά σε όλους».