5 Ιανουάριος 2015, 19:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Ιανουάριος 2015, 19:03

Ο Χριστόδουλος Ξηρός στον Κορυδαλλό

  • Ο Χριστόδουλος Ξηρός στον Κορυδαλλό

Υπόλογος για διεύθυνση άγνωστης έως τώρα τρομοκρατικής οργάνωσης είναι εδώ και λίγες ώρες ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος έδωσε την τυπική απολογία του στον 11ο τακτικό ανακριτή και τις εισαγγελικές αρχές. Στη συνέχεια επέστρεψε στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου βρισκόταν τα τελευταία 12 χρόνια (μέχρι πέρυσι οπότε απέδρασε) ως καταδικασμένος για συμμετοχή στη 17Ν.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός αρνήθηκε να απολογηθεί ουσιαστικά στον ανακριτή αναφέροντας πως ισχύει η δήλωσή του στον εισαγγελέα και ότι αρνείται να συμμετάσχει στη διαδικασία και πως δεν τον ενδιαφέρει να απαντήσει στις ερωτήσεις. Περιορίστηκε να σχολιάσει τον χαρακτηρισμό της βασικής κατηγορίας που του έχει απαγγελθεί για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης η οποία όπως διατυπώνεται από το νόμο έχει στόχο, μεταξύ άλλων, να βλάψει την οικονομική ζωή της Ελλάδας.

«Δεν συμμετέχω στη διαδικασία σας, δεν με ενδιαφέρει, δεν θα δεχθώ ερωτήσεις και σας παραπέμπω στην αρχική μου δήλωση. Θέλω συμπληρωματικά να προσθέσω, επειδή επαναλαμβάνεται (σ.σ: στο κατηγορητήριο) συνεχώς η φράση "με σκοπό να βλάψει την οικονομία της χώρας" το εξής: Αυτοί που υπηρετείς σαν πιστό σκυλάκι τα κατάφεραν μία χαρά, όχι απλά να βλάψουν αλλά να διαλύσουν την οικονομία της χώρας και συνεχίζουν απτόητοι το καταστροφικό τους έργο».

Ως απολογία το Χριστόδουλος Ξηρός ζήτησε να θεωρηθεί προηγούμενη δήλωση του. Ο συνήγορός του Φραγκίσκος Ραγκούσης είπε ότι ο πελάτης του κρίθηκε ομόφωνα προφυλακιστέος και πρόσθεσε: «Ούτε αναλαμβάνει ούτε υιοθετεί τα σενάρια της αστυνομίας ότι ετοίμαζε χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού. Η δικογραφία είναι ελλιπέστατη».

Η γιάφκα στο Λουτράκι

Την ίδια ώρα άνδρες της αντιτρομοκρατικής πραγματοποιούσαν επιχείρηση σε μονοκατοικία της Περαχώρας Λουτρακίου, την οποία φέρεται να είχε νοικιάσει η «Αγγελική», η 25χρονη συνεργός του Ξηρού. Εκεί εντοπίστηκαν ένα κλεμμένο βαν και ένα τζιπ καθώς επίσης και τσουβάλια με νιτρική αμμωνία. Πληροφορίες από την ΕΛΑΣ αναφέρουν ότι βρίσκονται πολύ κοντά στον εντοπισμό της 25χρονης.

Στο μεταξύ με ικανοποίηση δέχθηκαν στην Ουάσιγκτον τη σύλληψη του 57χρονου βαρυποινίτη. Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι «ικανοποιημένοι» με την εξέλιξη ενώ συνεχάρησαν τις ελληνικές Αρχές.