Χιόνι και πάγος έκλεισαν δρόμους – Πού χρειάζονται αλυσίδες

  • Χιόνι και πάγος έκλεισαν δρόμους – Πού χρειάζονται αλυσίδες
    Φωτογράφος Αλέξανδρος Βλάχος (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο όλης της χώρας προκαλεί το νέο κύμα κακοκαιρίας που φέρνει ισχυρές χιονοπτώσεις αλλά και παγετό που σε ορισμένες περιοχές θα είναι ολικός.

Στην Αττική κλειστή για τους οδηγούς είναι η λεωφόρος Πάρνηθας από το Τελεφερίκ έως το Καζίνο, η περιφερειακή οδός Πεντέλης-Νέας Μάκρης από τα 414 έως τη διασταύρωση Αγίου Πέτρου και η λεωφόρος Χασιάς-Δερβενοχωρίων από το ύψος της Μονής Κλειστών.

Εξαιτίας του χιονιού η Τροχαία απαγορεύει την κίνηση των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θήβας και στην Θηβών-Ελευσίνας.

Στην Πελοπόννησο κλειστός είναι ο δρόμος που οδηγεί στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, η περιφερειακή εθνική οδός Άργους-Τριπόλεως από το 17ο έως το 50ό χλμ. και η επαρχιακή οδός Άργους-Καρυάς από το 17ο έως το 20ό χλμ.

Στη Ροδόπη, λόγω υπερχείλισης υδάτων, διεκόπη η συγκοινωνία στις διαβάσεις των ποταμών Ποντικόρεμα, Λισσός (ύψος Αρριανών), Εβρένου-Ιασίου, Αετοκορυφής-Διώνης και Στρύμης-Λοφαρίου. Κλειστή είναι και η διάβαση Ξηρόμερου στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου-Φαναρίου στο Κιλκίς.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου.

Μόνο με αλυσίδες γίνεται η κίνηση στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θήβας από το ύψος της 3ης χ/θ στο ρεύμα προς Θήβα, στο δρόμο που οδηγεί στα Βίλια Αττικής, στην περιφερειακή οδό Βαρυμπόμπης-Κατσιμιδίου από το ύψος της ταβέρνας «Θέα» και στη λεωφόρο Διονύσου από τον αριθμό 20 στο ρεύμα προς Μαραθώνα.

Αλυσίδες χρειάζονται όσοι θέλουν να πάνε στο χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας της Πέλλας και στο χιονοδρομικό του Παρνασσού από τον Πολύδροσο και από το επαρχιακό δίκτυο Ελικώνα.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά σε ποια σημεία της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου απαιτούνται αλυσίδες.