5 Ιανουάριος 2015, 16:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Ιανουάριος 2015, 16:06

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις εκλογές 2015

  • Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις εκλογές 2015

Μπορεί ακόμη να μην έχουν επιστρέψει στα σχολεία οι μαθητές μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, αλλά και πάλι θα καθίσουν ένα διήμερο λόγω εκλογών. Συγκεκριμένα, τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν στις 23 Ιανουαρίου, λόγω της προετοιμασίας για τις εκλογές αλλά ούτε και στις 26 του μήνα έτσι ώστε να καθαριστούν τα εκλογικά κέντρα.

Όσο για τις άδειες των εκπαιδευτικών ενόψει των εκλογών ισχύουν τα εξής:

  • Όσοι εκπαιδευτικοί μετακινούνται σε απόσταση 200 - 400 χιλιομέτρων λαμβάνουν άδεια μιας (1) εργάσιμης ημέρας, ενώ όσοι μετακινούνται σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και πάνω λαμβάνουν άδεια δύο (2) εργασίμων ημερών, εφόσον κινούνται εξ ολοκλήρου οδικώς με βάση την υπεύθυνη δήλωσή τους.
  • Για όσους εκπαιδευτικούς μετακινούνται σε νησιά ή από νησιά για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών άδειας που λαμβάνουν εξετάζεται κατά περίπτωση από τον αρμόδιο Διευθυντή της Εκπαίδευσης, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης. Σε κάθε περίπτωση, η άδεια δεν ξεπερνά τις τρεις (3) εργάσιμες ημέρες.
  • Για εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες, οι οποίες είναι εκλογικά τμήματα και παραμένουν κλειστές την Παρασκευή και τη Δευτέρα, οι ημέρες αυτές θεωρούνται ως μέρος της άδειας.