6 Ιανουάριος 2015, 07:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Ιανουάριος 2015, 17:33

Στον πάγο ξανά η χώρα - Χιόνια και μέσα στην Αθήνα - Αναλυτική πρόγνωση

  • Στον πάγο ξανά η χώρα - Χιόνια και μέσα στην Αθήνα - Αναλυτική πρόγνωση

Στην ανατολική και νότια χώρα περιμένουμε νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους έντονα στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η θερμοκρασία θα πέσει σε χαμηλά επίπεδα σε όλη τη χώρα, ενώ ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια κατά τόπους ολικός.

Αναλυτικά:

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού όπου κατά περιόδους θα είναι έντονες και στα νοτιά παραθαλάσσια χιονόνερο. Με πιθανότητα να χιονίσει και στην Αθήνα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από -4 έως 2°C.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένουμε στη Θεσσαλονίκη με ασθενείς χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από -3 έως 4°C.

Σε Μακεδονία και Θράκη θα εκδηλωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -10 έως 4°C. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο περιμένουμε λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες περιοχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά με βαθμιαία εξασθένηση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -7 έως 10°C, ενώ στην περιοχή της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.  

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις με χιονόνερο στα νότια και παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια θα είναι κατά περιόδους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά πιθανόν 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -9 έως 5°C.

Σε Κυκλάδες και την Κρήτη περιμένουμε νεφώσεις με χιονόνερο στα παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά περιόδους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 1 έως 7°C.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα νότια και παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 1 έως 8°C.

Τετάρτη 07-01-2015

Καιρός: στην ανατολική και νότια χώρα νεφώσεις με χιονοπτώσεις και στις νοτιότερες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές χιονόνερο. Τα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων στις βορειότερες περιοχές από το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος και μόνο στα βόρεια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στα δυτικά και βόρεια.

Θερμοκρασία: σε πολύ χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Πέμπτη 08-01-2015

Καιρός: στα ανατολικά και νότια τοπικές νεφώσεις με χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις που βαθμιαία θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη και θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν.

Άνεμοι: στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παγετός κατά τόπους ισχυρός κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Παρασκευή 09-01-2015 και Σάββατο 10-01-2015

Καιρός: λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα δυτικά και νότια, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις την Παρασκευή.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε σταδιακή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τη νύχτα και το πρωί.

Κυριακή 11-01-2015

Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο στα δυτικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν.

Άνεμοι: αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε σταδιακή άνοδο.