5 Ιανουάριος 2015, 13:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Ιανουάριος 2015, 13:38

Ο Σαμαράς πέρασε τα σύνορα ανταποδίδοντας την «έφοδο» Νταβούτογλου

  • Ο Σαμαράς πέρασε τα σύνορα ανταποδίδοντας την «έφοδο» Νταβούτογλου
    Φωτογραφία: πρακτορείο Ανατολή

Στα...χνάρια του Τούρκου πρωθυπουργού βάδισε ο Αντώνης Σαμαράς. Στο πλαίσιο επίσκεψής του στις Καστανιές Έβρου και στο ακριτικό μας φυλάκιο πέρασε από την «άλλη πλευρά» και συναντήθηκε με τον νομάρχη της Ανδριανούπολης Ντουρσούν Αλή Σαχίν καθώς και με τον επικεφαλής της στρατιωτικής δύναμης του τουρκικού φυλακίου.

Αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα και θυμήθηκαν ότι πριν από 15 μέρες το ίδιο ακριβώς σημείο είχε επισκεφθεί ο πρωθυπουργός της Τουρκίας. Ο Αχμέτ Νταβούτογλου είχε μιλήσει και τηλεφωνικά με τον Αντώνη Σαμαρά για να του ευχηθεί χρόνια πολλά και για να τον ενημερώσει ότι βρίσκεται ακριβώς στη συνοριακή γραμμή των δύο χωρών.

«Η γραμμή αυτή δεν είναι μόνο συνοριακή, αλλά είναι και γραμμή φιλίας μεταξύ των δύο χωρών», είπε ο Τούρκος νομάρχης ενώ ο επικεφαλής του τουρκικού στρατιωτικού φυλακίου ευχαρίστησε τον Αντώνη Σαμαρά εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας. «Αυτό είναι αμφίδρομο. Κι εμείς ευχαριστούμε», απάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός. 

Ο Α. Σαμαράς επισκέφθηκε νωρίτερα το ελληνικό στρατιωτικό φυλάκιο στις Καστανιές όπου τον υποδέχθηκαν ο υποστράτηγος Αντώνιος Βιτετζάκης και ο ταξίαρχος Ιωάννης Μακρής ενώ χαιρέτησε προσωπικά έναν-έναν τους Έλληνες στρατιώτες.

Η πρωθυπουργική περιοδεία περιελάμβανε και μία στάση στον φράχτη που έχει τοποθετηθεί κατά μήκος του ποταμού Έβρου.

«Σημαντικό είναι πως πρέπει να παραμείνει. Ο φράχτης αυτός έχει δουλέψει για το καλό του τόπου και οι θεωρίες ότι θα πρέπει να τον ρίξουμε, να τον γκρεμίσουμε ώστε να μπαίνουν μέσα οι λαθρομετανάστες και να τους παρέχουμε νοσοκομειακή και ασφαλιστική κάλυψη είναι κάτι το οποίο δεν πρόκειται ποτέ να το επιτρέψει ο ελληνικός λαός», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

Παρόντες στην επίσκεψη Σαμαρά στον Έβρο ήταν –μεταξύ άλλων– ο υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος και ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος.