5 Ιανουάριος 2015, 12:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Ιανουάριος 2015, 13:51

Κλειστοί δρόμοι λόγω παγετού, πού χρειάζονται αλυσίδες

  • Κλειστοί δρόμοι λόγω παγετού, πού χρειάζονται αλυσίδες
    Φωτογραφία: αρχείο ΕPA

Δριμύτερος επέστρεψε ο χιονιάς ο οποίος συνεχίζει (από την προηγούμενη εβδομάδα) να προκαλεί προβλήματα στις μετακινήσεις σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας. Τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι χιονοπτώσεις θα είναι ιδιαίτερα έντονες και ο παγετός σε αρκετά σημεία ολικός.

Στην Αττική, κλειστή παραμένει η λεωφόρος Πάρνηθας από το Τελεφερίκ έως το Καζίνο, η περιφερειακή οδός Πεντέλης-Νέας Μάρκης από το 414 έως τον Άγιο Πέτρο, η επαρχιακή οδός Ελευσίνας-Δερβενοχωρίων από ύψος του οικισμού ΤΙΤΑΝ-Μάνδρας έως και Σκούρτα-Θήβας και η επαρχιακή οδός στα Βίλλια. 

Από το πρωί της Δευτέρας απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας-Θηβών στο ρεύμα προς Θήβα, στην περιοχή της Μάνδρας. 

Στην Αχαΐα, κλειστός είναι ο δρόμος που οδηγεί στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων. Στη Ροδόπη, λόγω υπερχείλισης, διεκόπη η κυκλοφορία στις διαβάσεις των ποταμών Ποντικόρεμα, Λίσσος (ύψος Αρριανών), Έβρενου-Ιασίου, Αετοκορυφής-Διώνης και Στρύμης-Λοφαρίου. Στο Κιλκίς, λόγω καθίζησης στο οδόστρωμα, κλειστή παραμένει η διάβαση Ξηρόμερου στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου-Φαναρίου.

Αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες σε επαρχιακές οδούς της Φλώρινας, της Καστοριάς, της Πέλλας, της Ημαθίας, της Καρδίτσας, της Φωκίδας, της Βοιωτίας, της Αχαΐας, της Κορινθίας και της Αρκαδίας. Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά.