Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού με χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας

  • Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού με χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας
    Φωτογραφία: αρχείο ΕPA

Στο… ψυγείο μπαίνει και πάλι η Ελλάδα με χιόνια, παγετό και χαμηλές θερμοκρασίες να κάνουν την εμφάνισή τους σε όλη τη χώρα για τις επόμενες τρεις ημέρες τουλάχιστον.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων με το οποίο προειδοποιεί ότι από τις νυχτερινές ώρες της Δευτέρας οι χιονοπτώσεις θα είναι ιδιαίτερα έντονες στην ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Αττικής και Βοιωτίας), στις Σποράδες, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Χιόνια θα πέσουν και την Τρίτη των Φώτων ενώ ο καιρός θα αρχίσει να φτιάχνει από την Τετάρτη.

Η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα θα είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα κυρίως στη κεντρική και βόρεια χώρα. Ιδιαίτερα ισχυρός παγετός κατά τόπους ολικός (ενδεικτικές ελάχιστες τιμές από -25 έως -10 βαθμούς Κελσίου). Άνεμοι από θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο.

Στην Αττική θα συνεχιστούν τη Δευτέρα οι χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά (υψόμετρο 200-300 μέτρα) ενώ ανήμερα των Θεοφανίων θα είναι κατά διαστήματα ιδιαίτερα έντονες κυρίως στη βόρεια και ανατολική Αττική. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια προάστια και πιθανόν πρόσκαιρα μέσα στην Αθήνα. Τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν από την Τετάρτη.