5 Ιανουάριος 2015, 12:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Ιανουάριος 2015, 12:18

Βρέθηκε το κύριο μαύρο κουτί του «Norman Atlantic»

  • Η εφορία απειλεί με δίωξη αγνοούμενο του Norman Atlantic!
    Φωτ.: Maria Novella de Luca (ΕPA)

Με την αναστάτωση γύρω από τον ακριβή αριθμό των αγνοουμένων και τις έρευνες για την αποσαφήνιση των αιτιών που προκάλεσαν τη φωτιά στο επιβατηγό πλοίο «Norman Atlantic» να συνεχίζονται, ένα νέο στοιχείο έρχεται να δώσει ενδεχομένως επιπλέον φως στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Χθες το βράδυ εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες το κύριο μαύρο κουτί του πλοίου, το οποίο όμως είναι πιθανό να έχει καταστραφεί μερικώς ή ολοκληρωτικά καθώς βρισκόταν σε χώρο στον οποίο είχε επεκταθεί η πυρκαγιά. Δύο ημέρες νωρίτερα, τα μέλη του ιταλικού λιμενικού και οι ειδικές δυνάμεις των καραμπινιέρων είχαν εντοπίσει ένα άλλο, μικρότερο μαύρο κουτί.

Τα στοιχεία που προέκυψαν από τις πρώτες πραγματογνωμοσύνες δείχνουν ότι η ναυτική αυτή τραγωδία ίσως και να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα, σύμφωνα με την ιταλική τηλεόραση «Rai».

Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσουν στο Μπάρι οι νεκροψίες για τα εννέα θύματα που μεταφέρθηκαν εκεί προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου τους. Πληροφορίες, δε, αναφέρουν ότι το πλοίο πρόκειται να ρυμουλκηθεί από το λιμάνι του Μπρίντιζι σε εκείνο του Μπάρι, όταν σβήσουν όλες οι εστίες φωτιάς στο εσωτερικό του.