5 Ιανουάριος 2015, 11:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Ιανουάριος 2015, 11:17

Μήνυμα και ευχές Πούτιν προς Ιβάν Σαββίδη

  • Μήνυμα και ευχές Πούτιν προς Ιβάν Σαββίδη

Νίκος Σιδηρόπουλος – Ανταπόκριση από τη Μόσχα

Επιστολή με ευχές για τις εορτές και το νέο έτος απηύθυνε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν προς τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Εθνικοπολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων της Ρωσίας και μέλος του Συμβουλίου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας για Εθνικά Ζητήματα, Ιβάν Σαββίδη. Ο Ιβάν Σαββίδης είναι αντιπρόεδρος της ΣΑΕ και επιχειρηματίας με δραστηριότητες στη Ρωσία και στην Ελλάδα και κατέχει σημαντική θέση στον κοινωνικό και πολιτικό χώρο.

Το μήνυμα του Πούτιν έχει ως εξής:

Αγαπητέ κ. Ιβάν Ιγνάτιεβιτς
Χρόνια σας πολλά για το Νέο έτος 2015 και τα Χριστούγεννα!

Οι πολυαναμενόμενες αυτές γιορτές πάντα δημιουργούν ιδιαίτερη διάθεση, ξυπνούν τα πιο φωτεινά συναισθήματα και σκέψεις. Με αυτές τις γιορτές εμείς συνδέουμε τις ελπίδες για τα καλά νέα και τις θετικές αλλαγές και την επιτυχή υλοποίηση των σχεδίων μας.

Σας εύχομαι ολόψυχα Υγεία, Ευημερία, Επιτυχία στο έργα σας και χαρά από τη συντροφιά των κοντινών σας ανθρώπων.

31 Δεκεμβρίου 2014, Βλαντίμιρ Πούτιν  

Το 2014 ήταν για τους Έλληνες της Ρωσίας η χρονιά του Προεδρικού Διατάγματος για την αποκατάσταση της αθωότητας των λαών της Κριμαίας που διώχτηκαν άδικα από το καθεστώς τις δεκαετίες 1930 και 1940. Ήταν η χρονιά που ο Μανώλης Γλέζος απηύθυνε έκκληση προς τον Πούτιν για τις οικονομικές κυρώσεις. Στη φωνή του Μανώλη Γλέζου προστέθηκε και η φωνή του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος επιχειρεί να διατηρήσει τις ισορροπίες σε όλη την επικράτεια της πρώην Σοβιετικής Ένωσης καταβάλλοντας προσπάθειες ώστε η κρίση στις σχέσεις Ουκρανίας-Ρωσίας να μη διασπάσει την ενότητα των Ελλήνων.