4 Ιανουάριος 2015, 14:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Ιανουάριος 2015, 08:37

Γεράσιμος Καζαντζίδης ο τρίτος νεκρός που αναγνωρίστηκε - Οι τελευταίες εξελίξεις στο Norman Atlantic

  • Γεράσιμος Καζαντζίδης ο τρίτος νεκρός που αναγνωρίστηκε - Οι τελευταίες εξελίξεις στο Norman Atlantic

Επιβεβαιώθηκε από την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη η ταυτοποίηση της σορού ενός άνδρα από την οποία προκύπτει ότι πρόκειται για τον ελληνικής υπηκοότητας Γεράσιμο Καζαντζίδη. Τα στοιχεία του τρίτου νεκρού Έλληνα στην τραγωδία του Norman Atlantic δημοσιοποίησε το υπουργείο Ναυτιλίας έπειτα από σχετική ενημέρωση από την πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη.

Οι άλλοι δύο επισήμως ταυτοποιημένοι ως νεκροί είναι ο Νικόλαος Παράσχης και ο Κωνσταντίνος Κουφόπουλος ενώ σε θρίλερ εξελίσσεται η τύχη του Γιώργου Δούλη καθώς δεν δηλώνεται επισήμως νεκρός, αλλά συγκαταλέγεται στον κατάλογο των αγνοουμένων.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες από τους Ιταλούς πραγματογνώμονες και τις εισαγγελικές αρχές στο πλοίο Norman Atlantic. Όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης, έως τώρα δεν βρέθηκαν άλλα θύματα. Δεν κατέστη, όμως, δυνατή η είσοδος στα γκαράζ, λόγω εστιών της πυρκαγιάς οι οποίες δεν έχουν ακόμη σβήσει ολοκληρωτικά.

Ο εισαγγελέας Έττορε Καρντινάλι έμεινε χθες επί 5 ώρες στο πλοίο μαζί με καραμπινιέρους, αστυνομικούς, μέλη της ακτοφυλακής και της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

«Βρισκόμαστε ακόμη σε μια δευτερεύουσας σημασίας φάση» δήλωσε ο εισαγγελέας.Όπως εξήγησε οι υψηλές θερμοκρασίες δεν επιτρέπουν την πρόσβαση σε όλους τους χώρους του πλοίου.

Οι καραμπινιέροι προχώρησαν στους πρώτους αναγκαίους ελέγχους σχετικά με την λειτουργία του συστήματος πυρόσβεσης και εκκένωσης του πλοίου, που σύμφωνα με δηλώσεις πολλών διασωθέντων παρουσίασε σοβαρά προβλήματα.

Υπάρχει, παράλληλα το ενδεχόμενο να ρυμουλκηθεί το πλοίο μέχρι το Μπάρι, η εισαγγελίας του οποίου διεξάγει την κύρια έρευνα, υπό την προϋπόθεση, όμως, να μπορέσουν να τύχουν σεβασμού οι απαιτούμενες συνθήκες ασφαλείας.

Στο πλοίο εισήλθαν και τρία μέλη της ειδικής επιτροπής η οποία συστάθηκε από το υπουργείο Μεταφορών της Ρώμης, για την λεπτομερή εξακρίβωση των αιτιών της ναυτικής αυτής τραγωδίας.