4 Ιανουάριος 2015, 14:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Ιανουάριος 2015, 15:13

Χριστόδουλος Ξηρός: Τα όπλα, ο δικηγόρος και η δήλωση (φωτο)

  • Χριστόδουλος Ξηρός: Τα όπλα, ο δικηγόρος και η δήλωση (φωτο)
    Το πιστόλι... Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Χριστόδουλος Ξηρός: Τα όπλα, ο δικηγόρος και η δήλωση (φωτο)
    ... οι σφαίρες... Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Χριστόδουλος Ξηρός: Τα όπλα, ο δικηγόρος και η δήλωση (φωτο)
    ... και ο γεμιστήρας. Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένα πυροβόλο όπλο, σφαίρες και γεμιστήρα, είχε επάνω του ο Χριστόδουλος Ξηρός όταν συνελήφθη χθες στην περιοχή της Αναβύσσου. Ωστόσο, βαρύς οπλισμός έχει βρεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο σπίτι που είχε νοικιάσει χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία. Οι αστυνομικοί έχουν ήδη βρει 6-7 καλάσνικοφ, εκ των οποίων το ένα φέρει διόπτρα λέιζερ, ένα δοχείο με ποσότητα εκρηκτικών, μέρος από ρουκέτα και φυτίλια. Τα ευρήματα έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξέταση. Οι έρευνες μέσα, έξω από το σπίτι και στην γύρω περιοχή συνεχίζονται.

Σήμερα τον Χρ. Ξηρό επισκέφθηκε στη ΓΑΔΑ ο δικηγόρος του Φραγκίσκος Ραγκούσης. Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Φραγκίσκος Ραγκούσης, ο Χρ. Ξηρός «Όλον αυτό τον καιρό, τον έζησε κάτω από έναν ασφυκτικό κλοιό της αστυνομίας, όπως είχε αντιληφθεί και ο ίδιος. Αυτό δεν του έδωσε τη δυνατότητα καμιάς συνεργασίας ή καμία δυνατότητα για οτιδήποτε. Παρέμεινε μόνος προσπαθώντας να κερδίσει την ελευθερία του, κάτω από έναν κλοιό που ένιωθε να στενεύει καθημερινά. Δηλώνει ότι ο ίδιος, με δικές του προσπάθειες προμηθεύτηκε όλον αυτόν τον εξοπλισμό για τον οποίο αναλαμβάνει και την ευθύνη». 

Ο Φρ. Ραγκούσης διάβασε και δήλωση του Χριστόδουλου Ξηρού. Ανάμεσα σε άλλα, ο Ξηρός αναφέρει: «Καμία συνεργασία με τους θεσμούς που υπηρετούν τις δυνάμεις κατοχής και την κυβέρνηση των δωσίλογων. Η επανάσταση θα συνεχιστεί παρά το πλήγμα που δέχτηκα γιατί είναι κοινωνική αναγκαιότητα».

Από την Αστυνομία εκτιμάται ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός θα πραγματοποιούσε ισχυρό τρομοκρατικό χτύπημα και μάλιστα την επόμενη περίοδο.