4 Ιανουάριος 2015, 13:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Ιανουάριος 2015, 13:31

Στον εισαγγελέα ο Ξηρός - Αναζητούν τη γυναίκα του «Μανώλη»

  • Στον εισαγγελέα ο Ξηρός - Αναζητούν τη γυναίκα του «Μανώλη»
    Αποκλεισμένη η μονοκατοικία που είχε νοικιάσει... Φωτ.: Γιάννης Κολεσίδης ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Στον εισαγγελέα ο Ξηρός - Αναζητούν τη γυναίκα του «Μανώλη»
    ... στην Ανάβυσσο. Φωτ.: Γιάννης Κολεσίδης ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στον εισαγγελέα οδηγείται ο Χριστόδουλος Ξηρός, χωρίς βέβαια να πιστεύει κανείς ότι ο καταδικασμένος για τρομοκρατία πρόκειται να μιλήσει. Ο «Μανώλης» της 17Ν που συνελήφθη χθες στην Ανάβυσσο (και αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό) έχει γίνει πρόσωπο της ημέρας και στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης μια και αναφέρουν ότι ήταν θέμα τιμής για την ΕΛΑΣ η σύλληψη του μια και πέρυσι τέτοια εποχή η εξαφάνισή του είχε εκθέσει την Αστυνομία αλλά και την ελληνική κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για να εντοπίσει τη  γυναίκα που βρισκόταν στο πλευρό του Χριστόδουλου Ξηρού όλους αυτούς τους μήνες που ζούσε στην Ανάβυσσο. Παράλληλα τα καλάσνικοφ, τα εκρηκτικά (βρέθηκαν σε κούτα 1,5 επί 0,5 μέτρων), οι σφαίρες και τα υπολείμματα ρουκετών μπήκαν στο μικροσκόπιο των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ σε μια προσπάθεια να βρεθούν ίχνη γενετικού υλικού δακτυλικά αποτυπώματα και για τα όπλα να γίνει βαλλιστική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν και που έχουν χρησιμοποιηθεί.

Οι αναλυτές «ελπίζουν χωρίς να το φωνάζουν» πως ίσως βρεθεί η άκρη για να φτάσουν στην ομάδα των «Λαϊκών Αγωνιστών» που χτύπησαν πριν λίγες ημέρες την ισραηλινή πρεσβεία, τα γραφεία της Ν.Δ στη λεωφόρου Συγγρού και την οικία του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι.

Το σενάριο που εξετάζει η Αντιτρομοκρατική είναι η μονοκατοικία της Αναβύσσου να αποτελούσε τη γιάφκα πολλών τρομοκρατικών πυρήνων που ενεργούσαν είτε μεμονωμένα είτε σε συνεργασία και πιθανότατα να ετοίμαζαν μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα.