3 Ιανουάριος 2015, 21:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Ιανουάριος 2015, 22:03

Πώς έγινε η σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού

  • Πώς έγινε η σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού

Ο... αγνώριστος Χριστόδουλος Ξηρός βρίσκεται εδώ και ώρες στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής και ανακρίνεται μετά τη σύλληψή του νωρίς το απόγευμα στην Ανάβυσσο.

Την ώρα που οδηγούσε ποδήλατο, συνέλαβε η Αστυνομία τον καταζητούμενο τρομοκράτη Χριστόδουλο Ξηρό, σε επαρχιακό δρόμο της Αναβύσσου. Οι αστυνομικοί φέρονται να του έστησαν παγίδα, καθώς ένας εξ αυτών υποδύθηκε τον μοτοσυκλετιστή που έπαθε ατύχημα και ο Ξηρός πήγε να τον βοηθήσει. Τότε οι άλλοι τον περικύκλωσαν και η σύλληψη έγινε. Σύμφωνα με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ Δημήτρη Τσακνάκη, είχε αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του, αφήνοντας μακριά μαλλιά, τα οποία είχε μάλιστα βάψει ξανθά, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που έδωσαν οι Αρχές στη δημοσιότητα. Ο Ξηρός είχε αφήσει μούσι και φορούσε γυαλιά, ενώ έφερε πάνω του κι ένα πιστόλι με 13 σφαίρες στη γεμιστήρα και μία σφαίρα στη θαλάμη. Όταν όμως συνελήφθη παραδέχτηκε την ταυτότητά του και δεν έφερε αντίσταση.

Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για βαρύ οπλισμό που βρέθηκε στο νοικιασμένο σπίτι της Αναβύσσου.

Ο Ξηρός είχε ενοικιάσει σπίτι με πλαστά στοιχεία, το οποίο ερευνάται αυτή τη ώρα από την Αντιτρομοκρατική με πολλή προσοχή, για να εντοπιστεί τυχόν οπλισμός που υπάρχει μέσα. Πληροφορίες μιλούν για ολόκληρο οπλοστάσιο με βαρύ οπλισμό που είχε βρει τη... θέση του στο νοικιασμένο σπίτι της Αναβύσσου. Καλάσνικοφ και RPG περιλαμβάνονται στα όπλα. Δημοσίευμα του Βήματος αναφέρει ότι με βάση πληροφορίες που έχουν ανακύψει τις τελευταίες ημέρες, θεωρείται βέβαιο από την ΕΛΑΣ ότι ο Ξηρός ετοίμαζε χτύπημα με νέου τύπου ενέργεια, όχι με αποστολή δεμάτων-βομβών όπως έγινε στην περίπτωση του ΑΤ Ιτέας, ωστόσο οι αστυνομικοί δεν θέλουν να πουν τίποτε παραπάνω για την ώρα.

Ο καταζητούμενος τρομοκράτης είχε νοικιάσει το σπίτι στην οδό Ασκληπιού και Μερκούρη, μια μονοκατοικία σε απομονωμένη περιοχή, με πλαστά έγγραφα -λένε οι πληροφορίες- πριν από περίπου τρεις μήνες. Μάλιστα οι τουλάχιστον τρεις αντιεξουσιαστές που βοήθησαν τον Χρ. Ξηρό βρίσκονται κατά την ΕΛΑΣ. πίσω από την ενοικίαση της κατοικίας. 

Η Αντιτρομοκρατική πραγματοποιούσε έρευνες στη συγκεκριμένη περιοχή εδώ και τρεις μήνες. Το κρησφύγετο του Ξηρού εντοπίστηκε μετά από έρευνα πόρτα-πόρτα που πραγματοποιούσαν οι αστυνομικοί και παράλληλα αξιοποιήθηκε και κάθε πληροφορία που είχε στα χέρια της η Αστυνομία, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πριν από ένα χρόνο είχε σημάνει συναγερμός στην Αστυνομία καθώς ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» δεν έδωσε το «παρών» στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλικράτειας στη Χαλκιδική ενώ βρισκόταν σε εννεαήμερη άδεια λόγω των εορτών. Έκτοτε επικηρύχτηκε.

«Ο αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία είναι διαρκής και επίπονος και θέλω με την ευκαιρία αυτή να δηλώσω προς τους πολίτες ότι εμείς απλά συνεχίζουμε να κάνουμε το καθήκον μας και να τους προστατεύουμε. Το κράτος λειτουργεί και αυτό ταυτόχρονα είναι ζητούμενο, αλλά και το αυτονόητο» δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας.