ΠΑΣΟΚ: Ανήθικη και παράλογη η Κίνηση του Παπανδρέου

  • ΠΑΣΟΚ: Ανήθικη και παράλογη η Κίνηση του Παπανδρέου
    Φωτογράφος Παντελής Σαΐτας (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Παρά τα όσα διέρρεαν μέχρι τώρα περί αδιαφορίας για το...Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση στην οποία μιλά για ανήθικη και παράλογη πράξη που στόχο έχει «να διασπάσει το ΠΑΣΟΚ και λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές να ιδρύσει το δικό του προσωπικό και ιδιόκτητο κόμμα!».

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι: «Δυστυχώς συμπεριφέρεται ως κληρονόμος που θέλει να καταστρέψει το ΠΑΣΟΚ που ίδρυσε ο πατέρας του. Το ΠΑΣΟΚ που τον τίμησε εκλέγοντας τον πρόεδρο του και αναδεικνύοντας τον σε πρωθυπουργό. Δεν θα το καταφέρει. Όπως είπε ο Ανδρέας Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ ούτε κληρονομείται, ούτε τεμαχίζεται».

Και η επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό και πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ καταλήγει: «Ποιος είναι συνεπώς ο λόγος που οδηγεί έναν πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργό, τον άνθρωπο που έλαβε τις καταλυτικές αποφάσεις για την ένταξη στο αρχικό μνημόνιο το 2010,  να επιχειρεί να διασπάσει  το κόμμα του;».

ΠΑΣΟΚ: Δεν υπάρχει πολιτικός λόγος, ούτε ιστορική και ηθική βάση. Τα κίνητρα είναι στενά προσωπικά.

Στα γραφεία στην Πειραιώς «συνελήφθησαν» να μπαίνουν και να βγαίνουν από το κτήριο, μεταξύ άλλων, ο αδερφός του πρώην πρωθυπουργού Νίκος Παπανδρέου, ο πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου Γιώργος Πεταλωτής, ο σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού σε θέματα Τύπου από την εποχή του υπουργείου Εξωτερικών Νίκος Ζιώγας και ο πρώην διοικητής του ΟΤΕ και πρόεδρος της Αγροτικής Τράπεζας Πέτρος Λάμπρου. Εκπρόσωποι του κόμματος θα είναι  οι Γιώργος Πεταλωτής και Φίλιππος Σαχινίδης.