4 Ιανουάριος 2015, 11:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Ιανουάριος 2015, 18:31

Η ομορφιά της άγριας φύσης στο Αττικό Πάρκο (φωτο)

  • Η ομορφιά της άγριας φύσης στο Αττικό Πάρκο (φωτο)

Γίνεται 15 χρονών το Αττικό Πάρκο την ερχόμενη άνοιξη, και κάθε μέρα που περνά αντί να... γερνάει ζωντανεύει από τα κόλπα και τα τσαλίμια των χιλιάδων ζώων που φιλοξενούνται στην έκτασή του των 200 στρεμμάτων στα Σπάτα. Μια ξεχωριστή πρόταση για περίπατο και διασκέδαση.

Με ιδρυτή τον Ζαν-Ζακ Λεσουάρ, το αυτοχρηματοδοτούμενο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο ξεκίνησε ως Ορνιθολογικό Πάρκο το 2000, και σήμερα στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις ζουν και προστατεύονται 2.000 άτομα (ζώα) από 350 διαφορετικά είδη, εκ των οποίων το 60% είναι απειλούμενα ή υπό εξαφάνιση.

Λεμούριοι και πιγκουίνοι, αρκούδες και βίδρες, σουρικάτες και καμήλες, ιαγουάροι, λιοντάρια και τίγρεις, δράκοι του κόμοντο και άλλα ερπετά (φίδια να δουν τα μάτια σας...), χιμπατζήδες και γίββωνες, κροκόδειλοι, ζέβρες και καμηλοπαρδάλεις, αρκούδες, πόνι, μαϊμούδες και παπαγάλοι όλων των χρωμάτων, δελφίνια, φώκιες, τουκάνοι... ακόμα και είδη οι ονομασίες των οποίων είναι άγνωστες στο ευρύ κοινό. Αυτό το κοινό, ο καθένας από μας δηλαδή, μαζί με τα παιδιά ή τους φίλους του θα περάσει τέλεια επισκεπτόμενος το Πάρκο αλλά θα ενημερωθεί κιόλας. Θα μάθει τις συνήθειες κάθε ζώου ξεχωριστά, πού ζει στο φυσικό περιβάλλον και από πού προήλθε.

Σε μια πρόσφατη επίσκεψη του pontos-news.gr, εκατοντάδες οικογένειες με τα παιδιά τους είχαν κατακλύσει τους χώρους. Οι γονείς διάβαζαν τις σχετικές πινακίδες και ενημέρωναν τα παιδιά τους με απλά λόγια για την προστασία της βιοποικιλότητας και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα ζώα.

Έχει σημασία να ξέρουμε ότι για πολλά είδη ζώων που κινδυνεύουν εξαιτίας της καταστροφής του περιβάλλοντός τους, συχνά ολικής, ένα ζωολογικό πάρκο όπως το Αττικό είναι μπορεί να είναι η μοναδική ελπίδα επιβίωσής τους.

Μια βόλτα στο πάρκο αξίζει, αλλά πριν θα πρέπει να επισκεφτείτε τον ιστότοπό του www.atticapark.com για ώρες λειτουργίας, ταΐσματος των ζώων, επιδείξεων, τους τρόπους μετάβασης αλλά και τις τιμές εισόδου.

Gallery