2 Ιανουάριος 2015, 16:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Ιανουάριος 2015, 16:31

Τρεις του Γενάρη να γυρνάς, για τον Γιώργο Παπανδρέου

  • Τρεις του Γενάρη να γυρνάς, για τον Γιώργο Παπανδρέου
    Φωτογραφία: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Και το... κίνημα του Γιώργου είναι πλέον έτοιμο και επισήμως. Αύριο στις 5:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138), ο Παπανδρέου ετοιμάζει την επιστροφή του στην πολιτική με στόχο να παίξει το ρόλο του τζόκερ σε ένα πολιτικό πόκερ που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο δρόμο για τις εκλογές.

Με μια δήλωσή του, στην οποία αναφέρει πολλές φορές τη λέξη «κίνημα» –κάτι που δείχνει το όνομα που θα επιλέξει–, αναφέρεται στους στόχους του. Ο Παπανδρέου υποστηρίζει ότι: «Ήρθε η ώρα για το επόμενο μεγάλο βήμα των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου. Ήρθε η ώρα για να οικοδομήσουμε, όλοι μαζί, το νέο πολιτικό σπίτι που θα στεγάσει τις προοδευτικές μας αξίες, τις αξίες που μας ένωσαν και μας ενώνουν».

Στη συνέχεια ισχυρίζεται ότι έφτιαξε το νέο κίνημα μετά από απαίτηση χιλιάδων πολιτών, και προσθέτει ότι δεν φτιάχνει ένα νέο κόμμα αλλά ένα κίνημα που μπορεί και πρέπει να ανταποκρίνεται ουσιαστικά στα μεγάλα διακυβεύματα που αφορούν τη χώρα και τον ελληνικό λαό.


Μία από τις προτάσεις για το σήμα του νέου κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου

Ο Γιώργος Παπανδρέου αναφερόμενος στο στόχο του μιλά για ένα «ελληνικό σχέδιο» εξόδου από την κρίση και προσθέτει ότι δημιουργεί ένα κίνημα που θα διασφαλίσει την παρουσία των πραγματικών δυνάμεων της προόδου στο επόμενο Κοινοβούλιο. Και ο πρώην πρωθυπουργός κλείνει τη δήλωσή του με τη λέξη που χρησιμοποιούσε όταν κέρδισε τις εκλογές: «Από αύριο, 3 του Γενάρη, “Πάμε”».