2 Ιανουάριος 2015, 10:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Ιανουάριος 2015, 10:43

Στο Μπρίντιζι το κουφάρι του Norman Atlantic

  • Στο Μπρίντιζι το κουφάρι του Norman Atlantic

Με το αλαλούμ στις λίστες των επιβατών του «Norman Atlantic» να συνεχίζεται και τον αριθμό των αγνοουμένων να παραμένει αδιευκρίνιστος, άρχισε την Πέμπτη το απόγευμα η ρυμούλκηση του μοιραίου πλοίου προς το λιμάνι του Μπρίντιζι.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί η ρυμούλκηση στο ιταλικό λιμάνι, όπου το πλοίο θα ερευνηθεί εξονυχιστικά προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στους χώρους του βρίσκονται άνθρωποι οι οποίοι θεωρούνται αγνοούμενοι. Παράλληλα όμως θα ξεκινήσει και η έρευνα για τα αίτια της ναυτικής τραγωδίας.

Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές επισήμως οι Έλληνες που έχασαν τη ζωή τους είναι δύο, μια και ο Γιώργος Δούλης, ο φερόμενος ως πρώτος νεκρός, συγκαταλέγεται στους αγνοούμενους αφού δεν έχει βρεθεί η σορός του. Οι Έλληνες αγνοούμενοι είναι συνολικά εννέα.


Ο καπετάνιος του μοιραίου πλοίου

Το μεσημέρι θα μεταβούν αεροπορικώς στην Ιταλία οι συγγενείς των αγνοούμενων επιβατών του πλοίου «Norman Atlantic», προκειμένου να ενημερωθούν για την εξέλιξη των ερευνών.

Την ίδια ώρα ο καπετάνιος του πλοίου, Αρτζίλιο Τζιακομάτσι, επιστρέφοντας στο σπίτι του στην πόλη Σα Σπέτσια κοντά στη Γένοβα δήλωσε «είμαι πολύ κουρασμένος, μην με αποκαλείτε ήρωα, οι φιλοφρονήσεις δεν μου αρέσουν, δεν χρησιμεύουν. Τώρα έχω ανάγκη από ξεκούραση. Οι σκέψεις μας πρέπει να είναι στα θύματα και τις οικογένειές τους. Θα ήθελα να τους είχα σώσει όλους».