2 Ιανουάριος 2015, 08:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Ιανουάριος 2015, 08:30

Βόρεια Ελλάδα: Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

  • Βόρεια Ελλάδα: Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Κλειστή είναι λόγω του παγετού από το 22ο έως το 28ο χλμ. η εθνική οδός Καστοριάς – Φλώρινας, μέσω Βιτσίου, καθώς και στο νομό Λαρίσης, οι επαρχιακές οδοί Ελάφου – Σκλήθρου και από την Καλλιπεύκη ως τα όρια του νομού Πιερίας.

Απαγορεύσεις της κυκλοφορίας εξακολουθούν να ισχύουν για φορτηγά με φορτίο άνω των 3,5 τόνων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (άνεμοι, παγετός) στο τμήμα της Εγνατίας από τα Βαφέϊκα ως τον Ίασμο Ροδόπης (524-545χλμ.) και σε σημείο του δρόμου Βόλου – Ζαγοράς στον άνω κλάδο του. Η κίνηση των βαρέων οχημάτων γίνεται μέσω παρακαμπτηρίων, στην πρώτη περίπτωση από την παλιά εθνική οδό Ξάνθης – Κομοτηνής και στη δεύτερη από τον κάτω κλάδο Βόλου – Ζαγοράς.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νομού Φλώρινας, στην εθνική οδό Καστοριάς – Φλώρινας, μέσω Αμυνταίου, στην εθνική οδό Καστοριάς - Φλώρινας μέσω Βιτσίου, από 14ο –22ο χλμ. και Καστοριάς-Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου, από 25ο - 31ο χλμ ., στην εθνική οδό Ιωαννίνων – Κοζάνης, από 90ο ως το 115ο χλμ., Κατερίνης - Ελασσόνας από το 22ο έως το 42ο χλμ. , στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Βέροιας – Κοζάνης, μέσω Καστανιάς, καθώς και στο νομό Χαλκιδικής, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (Αρναία – Ταξιάρχης) και μέσω Χολομώντα.

Επίσης, απαραίτητες είναι οι αλυσίδες για την κίνηση των οχημάτων σε πολλές επαρχιακές οδούς καθώς και προς όλα τα χιονοδρομικά κέντρα της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης.

Στο Κιλκίς παραμένει κλειστή η επαρχιακή οδός οδό Λειψυδρίου – Φαναρίου, στη διάβαση Ξηρομέρου λόγω καθίζησης του οδοστρώματος. Στη Ροδόπη λόγω υπερχείλισης υδάτων διακόπηκε η συγκοινωνία στις διαβάσεις των ποταμών, Ποντικόρεμα – Λισσός στο ύψος Αρριανών, Έβρενου – Ιασίου - Αετοκορυφή – Διώνη και Στρύμης – Λοφαρίου.