2 Ιανουάριος 2015, 07:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Ιανουάριος 2015, 16:19

Υποχωρεί ο χιονιάς, παραμένουν το κρύο και τα μποφόρ

  • Υποχωρεί ο χιονιάς, παραμένουν το κρύο και τα μποφόρ
    Φωτογράφος Michael Kappeler (EPA)

Μετά από ένα διήμερο σφοδρής κακοκαιρίας με χιόνια, παγετό και προβλήματα στο οδικό δίκτυο καθώς και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, ο χιονιάς φαίνεται να υποχωρεί σταδιακά αφήνοντας όμως τις χαμηλές θερμοκρασίες και τον (κατά τόπους ισχυρό) παγετό κυρίως σε κεντρικά και βόρεια.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στα δυτικά και βόρεια προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές, νεφώσεις με χιονόνερο τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά, βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο νότιο Αιγαίο. Οι άνεμοι βόρειοι στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 8 μποφόρ.

Στην Αττική θα υπάρξουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρη βροχή ή χιονόνερο τις πρωινές ώρες και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από -2 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από -3 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική Μακεδονία προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία από -10 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από -16 έως -2 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία γενικά αίθριος καιρός. Σε ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές ή χιονόνερο τις πρωινές ώρες και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από -3 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία από -6 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες στις νοτιότερες περιοχές. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, στα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο κατά τόπους, μέχρι και το απόγευμα. Στα νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και νωρίς το πρωί καταιγίδες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα νότια 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 0 έως 6 και στα νότια από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.