Και τρίτος Έλληνας νεκρός στο Norman Atlantic

  • Πηγή: ιταλικό Ναυτικό

Την ώρα που συνεχίζεται το μακάβριο αλαλούμ με τις λίστες των επιβατών του «Norman Atlantic», επιβεβαιώθηκε ότι ένας Έλληνας (ο τρίτος) είναι μεταξύ των θυμάτων. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα πρόκειται για τον Νικόλαο Παράσχη.

Στη λίστα που έδωσε στις ελληνικές Αρχές η εταιρεία ΑΝΕΚ περιλαμβάνονται τα ονόματα 474 επιβατών εκ των οποίων οι 236 είναι Έλληνες που έχουν διασωθεί. Ο εισαγγελέας του Μπάρι Τζουζέπε Βόλπε, ωστόσο, δηλώνει ότι υπάρχουν 98 επιβάτες η τύχη των οποίων αγνοείται. «Αναζητούνται 29 Έλληνες που δεν έχουν επικοινωνήσει ακόμα με κανέναν», λέει η ελληνική πλευρά χωρίς κανείς να είναι βέβαιος ότι οι αριθμοί αυτοί ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα.

Εν τω μεταξύ, ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού και ένα AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας συνεχίζουν να επιχειρούν πάνω από την Αδριατική για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.

Το «Norman Αtlantic» –βάσει των τελευταίων πληροφοριών– έχει δεθεί με ρυμουλκό αλλά η κακοκαιρία δεν επιτρέπει την προσέγγισή του στην Κάτω Ιταλία. Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το πλοίο θα ρυμουλκηθεί στο αλβανικό λιμάνι του Αυλώνα.