31 Δεκέμβριος 2014, 16:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Δεκέμβριος 2014, 16:47

Διαζύγιο πριν από το γάμο για ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ εκτός εάν...

  • Διαζύγιο πριν από το γάμο για ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ εκτός εάν...

Παρά το ότι διαρροές φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ με τη ΔΗΜΑΡ κοντά στο... διαζύγιο, σύμφωνα με πληροφορίες μας τίποτε δεν έχει τελειώσει ακόμα και οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν μεταξύ των δυο πλευρών.

Μεσολαβητής φέρεται ο διευθυντής του Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, που ανέλαβε το ρόλο της τελευταίας διαμεσολάβησης. Οι «σκληροί» των δυο πλευρών φαίνεται ότι για την ώρα πέρασαν τις απόψεις τους με τους όρους που έθεταν. Εάν τελικά οι δυο πλευρές δεν τα βρούν τότε θα πρόκειται για στρατηγική ήττα Τσίπρα και Κουβέλη, με τον δεύτερο να αναζητεί άλλο τρόπο για να βάλει το κόμμα του στη Βουλή αν και στις μετρήσεις η ΔΗΜΑΡ είναι στα... αζήτητα. Η Εκτελεστική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ σε κοινή συνεδρίασή τους το πρωί της Τετάρτης αποφάσισαν να μην προχωρήσουν τις συζητήσεις και να εξετάσουν το ενδεχόμενο συνεργασιών με οικολογικές κινήσεις. Έτσι στο Διαρκές Συνέδριο του κόμματος το σαββατοκύριακο θα εξεταστεί η εκλογική τακτική, πέραν του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός αν κάτι αλλάξει δραματικά.

Τα προβλήματα άρχισαν όταν η Κουμουνδούρου πρότεινε στον Κουβέλη και στα στελέχη της ΔΗΜΑΡ να κατέβουν με σταυρό και με λογικές απορρόφησης. Αποτέλεσμα ήταν να προκαλέσουν εκνευρισμό στην Αγίου Κωνσταντίνου που νιώθει ότι αδειάστηκε παρά το ότι δεν ψήφισε για Πρόεδρο όπως είχε συμφωνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέχεια αρνήθηκε την προγραμματική συμφωνία και τη δέσμευση για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Φώτης Κουβέλης σε δηλώσεις του μετά τα κάλαντα που άκουσε σήμερα τόνισε ότι:« Η Δημοκρατική Αριστερά με τις δικές της δυνάμεις, με την υπεύθυνη θέση που έχει απέναντι στα πράγματα, πορεύεται με ελπίδα, με διεκδίκηση για την κοινωνία και τη χώρα. Θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, προκειμένου η πορεία της χώρας να είναι θετική για το σήμερα και το αύριο.»