31 Δεκέμβριος 2014, 14:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Δεκέμβριος 2014, 17:28

Χιόνια και παγετός σε όλη την Ελλάδα – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

  • Χιόνια και παγετός σε όλη την Ελλάδα – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί
    Φωτογραφία από την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φθιώτιδα, Βοιωτία και Μαγνησία βρίσκονται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας ωστόσο ο χιονιάς σαρώνει όλη τη χώρα. Αντιμέτωποι με χιονοθύελλα βρέθηκαν πολλοί οδηγοί στην Αθηνών-Λαμίας ενώ από το 90ό έως το 130ό χιλιόμετρο μέχρι και την Τραγάνα οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες και η Τροχαία σταματάει όσα οχήματα δεν τις διαθέτουν.

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης εκατοντάδες αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στο ύψος του Μαρτίνου όταν δίπλωσαν νταλίκες και έκλεισαν την εθνική στο ρεύμα προς Λαμία. Η κυκλοφορία αποκαθίσταται με αργούς ρυθμούς και μόνο για τα ΙΧ. Τα φορτηγά και τα λεωφορεία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα μέχρι νεοτέρας.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι θα χιονίσει ακόμα και στα ορεινά της Κρήτης και συστήνουν μεγάλη προσοχή καθώς σε ορισμένες περιοχές ο παγετός θα είναι ολικός. Οκτώ χωριά είναι αποκλεισμένα στην Εύβοια.  

Στην Αττική κλειστή είναι η περιφερειακή οδός Πεντέλης-Νέας Μάκρης από το 414 έως τον Άγιο Πέτρο, η λεωφόρος Πάρνηθας από το τελεφερίκ έως το Καζίνο, η επαρχιακή οδός Ελευσίνας-Δερβενοχωρίων και η λεωφόρος Φυλής στο ύψος της Μονής Κλειστών.

Η Τροχαία Θεσσαλονίκης έχει διακόψει τη κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Αγίου Βασιλείου-Χορτιάτη. Εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων απαγορεύτηκε η κυκλοφορία φορτηγών στην Εγνατία Οδό από τον κόμβο Βαφέικων έως τον κόμβο Ιάσμου Ροδόπης.

Δείτε ΕΔΩ ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί και πού χρειάζονται αλυσίδες.