1 Ιανουάριος 2015, 07:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Δεκέμβριος 2014, 18:21

Ο καιρός της Πρωτοχρονιάς 2015

  • Ο καιρός της Πρωτοχρονιάς 2015

Πρωτοχρονιά με χιονοπτώσεις κυρίως στην ανατολική χώρα, όπου τις πρωινές ώρες πιθανώς να είναι ισχυρές και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες με ισχυρό παγετό, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ενώ θα πνέουν θυελλώδεις βοριάδες εντάσεως 9 μποφόρ με εξασθένηση.

Αναλυτικά:

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από -1 έως 4°C.

Αρχικά νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένουμε στη Θεσσαλονίκη με βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από -5 έως 1°C.

Σε Μακεδονία και Θράκη θα εκδηλωθούν νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 9 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -10 έως 1°C. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι από -16 έως -3°C.

Στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο περιμένουμε λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νότια όπου είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 9°C, ενώ στην Ήπειρο από -12 με 2°C.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις με χιονοπτώσεις και στα νότια παραθαλάσσια βροχή ή χιονόνερο. Τα φαινόμενα βαθμιαία από το απόγευμα θα ασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 6°C, ενώ στη Θεσσαλία από -7 με 3°C.

Σε Κυκλάδες και την Κρήτη περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ. Στα νότια νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ που θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 7 έως 13°C, ενώ στις Κυκλάδες έως 10°C.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα στα νότια τμήματα θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Στα βόρεια τμήματα θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις, πρόσκαιρα έντονες με εξασθένηση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ με εξασθένηση. Στα νότια νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στα βόρεια από -3 έως 4°C, ενώ στα νότια θα είναι από 5 έως 15°C.

Παρασκευή 02-01-2015

Καιρός: στα δυτικά και τα βόρεια γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και στα νοτιότερα και παραθαλάσσια τμήματα βροχές ή χιονόνερο. Βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ο οποίος κατά τόπους θα είναι ισχυρός.

Σάββατο 03-01-2015

Καιρός: στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά γενικά αίθριος και από το μεσημέρι παροδικές νεφώσεις.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός στα ηπειρωτικά ο οποίος στα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Κυριακή 04-01-2015

Καιρός: στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και βαθμιαία τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικές νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα αυτά, τα οποία θα είναι μικρής διάρκειας σταδιακά θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 05-01-2015 και Τρίτη 06-01-2015

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και καταιγίδες στις νοτιότερες περιοχές. Σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά και τα βόρεια.

Άνεμοι: στα νοτιοανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε πτώση. Παγετός στα ηπειρωτικά.