31 Δεκέμβριος 2014, 12:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Δεκέμβριος 2014, 12:30

Δόθηκε παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας 2015

  • Δόθηκε παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας 2015
    Φωτογράφος Ορέστης Παναγιώτου (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Με δεδομένο και τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να δώσει την (σχεδόν καθιερωμένη) παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και την κατάθεση πινακίδων.

Έτσι, οι φορολογούμενοι θα μπορούν έως και τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου να προσέρχονται στα γκισέ τραπεζών και ΕΛΤΑ. Σε περίπτωση που δεν μπορέσουν να είναι συνεπείς θα κληθούν να πληρώσουν το διπλάσιο ποσό.

Προκειμένου να διευκολύνουν τους πολίτες που σχηματίζουν ουρές ώστε να εξοφλήσουν τέλη κυκλοφορίας, ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος, τα ΕΛΤΑ ανακοίνωσαν ότι 30 καταστήματα στην Αττική και 29 στην περιφέρεια θα λειτουργήσουν με διευρυμένο ωράριο, έως και τις 18:00 το απόγευμα. 

Την ίδια ώρα ξεπερνούν τους 100.000 οι ιδιοκτήτες ΙΧ που έχουν καταθέσει πινακίδες. Με την υποβολή δηλώσεων «ακινησίας» και την κατάθεση των πινακίδων στις ΔΟΥ οι φορολογούμενοι όχι μόνον απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας του 2015, αλλά γλιτώνουν και από την εφαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης για το επόμενο έτος.